Haberler

Enez'de 600 çil keklik doğaya salındı

Güncelleme:
Abone Ol

EDİRNE'nin Enez ilçesinde keklik popülasyonunu artırmak amacıyla 600 çil keklik doğaya salındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Afyonkarahisar'daki Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'ndan tahsisi yapılan 600 çil keklik, düzenlenen törenle Enez'de doğaya bırakıldı. Salınan çil kekliklerin hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tuttuğu aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

EDİRNE'nin Enez ilçesinde keklik popülasyonunu artırmak amacıyla 600 çil keklik doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Afyonkarahisar'daki Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'ndan tahsisi yapılan 600 çil keklik, düzenlenen törenle Enez'de doğaya bırakıldı. Törene, Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Salınan çil kekliklerin hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tuttuğu aynı zamanda da biyolojik mücadelede farkındalık sağlayarak kimyasal yöntemlerin azalmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/ EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Hayvan Hakları Güncel Edirne Şuhut Çevre Doğa Enez Hayvan Hakları Çevre Doğa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title