Haberler

Engelini Basketbolla Aştı

Abone Ol

Henüz bir yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket kısıtlılığı olan ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi takımlarından Malatya Kent Konseyi Engelliler Spor'da forma giyen 49 yaşındaki Fahrettin Fırat, 2 yıldır uğraştığı basketbol sayesinde kollarını eskiye nazaran daha iyi kullanabiliyor Fırat: "Basketbol, bana şimdiye kadar yaptığım bütün egzersizlerin ötesinde katkı sağladı" "Basketbolun pozitif etkisini gördüm. Bedensel olarak beni daha zinde tutuyor.

NAİM BOŞKUT - Henüz bir yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket kısıtlılığı olan ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi takımlarından Malatya Kent Konseyi Engelliler Spor'da forma giyen 49 yaşındaki Fahrettin Fırat, 2 yıldır uğraştığı basketbol sayesinde kollarını eskiye nazaran daha iyi kullanabiliyor.

Malatya Valiliğinde 2003 yılından bu yana memur olarak çalışan Fırat, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun organizesinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi D Grubu'nda mücadele eden Malatya Kent Konseyi Engelliler Spor'un başarısı için de ter döküyor.

Evli, 2 çocuk babası Fırat, 2 yıldır uğraştığı basketbol sayesinde kollarının güçlendiğini ve hareket kısıtlığının azaldığını belirtiyor.

Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yaşındayken çocuk felci geçirdiğini ifade ederek, hareket kısıtlılığını spor ve yürüyüş yaparak aşmaya çalıştığını söyledi.

Basketbol il temsilcisiyle tesadüfen tanıştığını belirten Fırat, "Bana spor yapıp yapmadığımı sordu. Ben de spor olarak yürüyüş, bireysel olarak da egzersiz yaptığımı söyledim. O da tekerlekli sandalye takımı olduğunu belirterek takıma katılıp katılmayacağımı sordu. Yaşımın ulaştığı nokta itibarıyla bana önce uçuk bir fikir gibi geldi fakat sonra denemek için basketbola başladım" dedi.

Tekerlekli sandalye basketbolunu oynadıkça daha çok sevdiğini anlatan Fırat, "Basketbolun pozitif etkisini gördüm. Bedensel olarak beni daha zinde tutuyor. Basketbola iyi ki başlamışım" diye konuştu.

Basketbola başladığı dönemde kollarının hareket kabiliyetinin oldukça zayıf olduğunu dile getiren Fırat, spora bağlı olarak kollarında hissedilir derecede düzelme olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Basketbol, bana şimdiye kadar yaptığım bütün egzersizlerin ötesinde katkı sağladı. Günlük hayatımda da iş hayatımda da bana katkı sağlıyor. Daha önce uğraşmama rağmen kolumu belli bir düzeye kadar getirebiliyordum. Basketbol, bu düzeyi geçmemi sağladı. Kollarım olabildiğinden daha güçlü duruma geldi. Basketbola ilk başladığımda topu, potanın dibinden potaya yetiştiremiyordum. Uzun bir süre öyle oldu. Çalışarak, hocalarımızın da desteğiyle artık topu rahatlıkla potaya yetiştirebiliyorum, basket atabiliyorum."

Fırat, basketbolla sadece kollarında değil, sırt ve karın kaslarında da iyileşme olduğunu ifade ederek, daha dik yürüyebildiğini ve daha az yorulduğunu anlattı.

Mehmet Okur ve LeBron James hayranı

Basketbolun, hayatında çok büyük farklar yarattığını anlatan Fırat, "Spora hayatımızda yer vermeliyiz" dedi.

Takım sporlarının çok faydalı olduğunu belirten Fırat, "Takım sporlarının sosyal yönü de var. Bu takım sporlarına o yüzden imkan yaratmak lazım. İlerlemiş yaşıma rağmen oynadığım basketbol sayesinde hayatımda tahmin edemeyeceğim değişiklikler oldu. Özellikle genç arkadaşlarımıza daha çok kapı açacağını, zenginlik katacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Fahrettin Fırat, 2012 yılında basketbolu bırakma kararı alan Mehmet Okur ile NBA takımlarından Miami Heat'te oynayan LeBron James'i beğendiğini sözlerine ekledi. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Okur Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title