Engelli Öğrencilere Yönelik Özel Eğitim Alanında 66 Farklı Çeşit Toplam 610 Materyal Seti Hazırlandı
Engelli öğrencilere yönelik özel eğitim alanında 66 farklı çeşit toplam 610 materyal seti hazırlandı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem: "İlk etapta 550'ye yakın ilkokul ortaokula 600'ün üzerinde çeşitli materyallerin dağıtımı yapılacak" Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü...
Engelli öğrencilere yönelik özel eğitim alanında 66 farklı çeşit toplam 610 materyal seti hazırlandı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem :
"İlk etapta 550'ye yakın ilkokul ortaokula 600'ün üzerinde çeşitli materyallerin dağıtımı yapılacak"
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör :
"Bu materyaller çok hafif çok kullanışlı, sağlık açısından hiçbir tehlike arz etmeyen, hijyenik ve ahşap malzemelerdir. Bir iyi tarafı da bu malzemeleri biz kendimi ürettik. Bu öğrencilerimize benzer öğrencilerin olduğu okullarda ürettik"
ANKARA - Özel eğitim alanında en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alınarak 66 farklı çeşit olmak üzere 610 materyal seti hazırlandı. Üretilen materyaller 81 ildeki özel eğitim okullarında öğrenim gören 15 bin 791 öğrenciye ulaştırılacak.
Engelli öğrencilere yönelik sağlıklı ve nitelikli malzemelerden oluşan materyal üretimini gerçekleştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında özel eğitim alanında en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alınarak 66 farklı çeşit olmak üzere toplamda 610 materyal seti hazırlandı. Söz konusu materyallerin tanıtım toplantısı, İller Bankası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör'ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, ilk etapta 550'ye yakın ilkokul ortaokula 600'ün üzerinde çeşitli materyallerin dağıtımının yapılacağını belirterek, "Bunun en anlamlı tarafı ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Bu alanda yeterli materyal yok. Daha önce Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüz çeşitli çalışmalar yaptı. Bu materyallerin hazırlanmasından sonra da çocuklarla birlikte üretime katkı vererek yapılması da ayrı bir anlam taşıyor. Çocuklar orta ve ağır engelli çocuklar. Bize çok basit gelen şeyler aileler için hayatı yaşanmaz kılabiliyor. Kapının önünde kalıp kapıyı açamaması, kilitli bir kapıyı içeriden açamaması, elektriğini açamaması gibi ağır engelli çocuklara eğitim vermek, renkleri tanıması, şekilleri tanıması birçok materyallerle daha geliştirilebilir çocuklarımıza bir nebze olsun hayatı kolaylaştırmış olacağız" diye konuştu.
"Bu malzemeleri biz kendimi ürettik"
Önümüzdeki haftadan itibaren materyallerin bütün illere dağıtılacağını bildiren Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Güngör, "500'ün üzerinde zihinsel engelli öğrencilerimizin bulunduğu ilk ve orta düzeydeki okullarımıza ve 16 bin öğrencimizin kullanımına sunulacak bu materyal ve malzemeler. 60 parçadan oluşan 600 civarında parçası olan bir set bu. Bu setin özelliği artık özel eğitim okullarında orta ve ağır zihinsel engelli okullarımızda öğrencilerimiz boş durmayacaklar. Onların sürekli kas koordinasyonlarını, zihinsel melekelerini çeşitli engel türlerini geliştirecek ellerin altında malzeme ve materyaller var. Sürekli bunlarla kendilerini geliştirebilme ve öğretmenleriyle birlikte bu gelişmişliklerini artırabilme imkanları sunmuş oluyoruz. Bu materyaller çok hafif çok kullanışlı, sağlık açısından hiçbir tehlike arz etmeyen, hijyenik ve ahşap malzemelerdir. Bir iyi tarafı da bu malzemeleri biz kendimi ürettik. Bu öğrencilerimize benzer öğrencilerin olduğu okullarda ürettik. Standartları, amatör bir standartta değil profesyonel ve yüksek standartlı malzemelerdir bunlar" açıklamasında bulundu.
Bakan Yardımcısı Erdem ve Genel Müdür Güngör özel eğitim alanında hazırlanan materyalleri inceleyerek bilgi aldı. Erdem ve Güngör, İller Bankası Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'ndaki öğrencilerle de yakından ilgilendi.
15 bin 791 öğrenciye özel eğitim materyalleri ulaştırılacak
Üretilen materyallerin tasarımları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapıldı. Materyallerin üretimi özel eğitim mesleki eğitim merkezlerindeki engelli öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında üretilen materyaller 81 ildeki özel eğitim okullarına gönderilecek. İlk aşamada orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin öğrenim gördüğü toplamda 276 ilkokul ve 276 ortaokulda öğrenim gören 15 bin 791 öğrenciye özel eğitim materyalleri ulaştırılacak.