Haberler

Erciş'te 5024 Konutun Yapımı Sürüyor

Abone Ol

Depremin ardından Van'ın Erciş İlçesi'nde temeli atılan kalıcı konutların yapımı devam ediyor.

Depremin ardından Van'ın Erciş İlçesi'nde temeli atılan kalıcı konutların yapımı devam ediyor. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, ilçede 5024 konutun yapılacağını, bu konutların söz verilen tarihte teslim edilmesi için yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Van ve Erciş'i 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde vuran 7.2 ve 5.6'lık depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ederken, konteynerlere yerleştirilen depremzedeler için başlatılan kalıcı konut çalışmaları da sürüyor. Hasar tespit çalışmalarını ardından Erciş İlçesi'nde yapılacak olan 5024 kalıcı konutun yapımına deprden 39 gün sora başlandı. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, konutların Ağustos sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi için kış aylarına rağmen Karataşlar ve Tekevler bölgelerinde yürütülen çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürülüdüğünü söyledi.

BELEDİYEYE HENİ HİZMET BİNASI

İlçenin yeniden inşası konusunda Erciş Belediyesi de çalışmalarını sürdürüylor. Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, 7.2'lik depremde belediye hizmet binasının da ağır hasar gördüğünü söyledi. Yapılacak olan yeni beldiye hizmet binası ile terminal binalarının projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Arapoğlu, bodrum, zemin ve 3 katlı olarak yapılacak olan hizmet binalarının 2200 metrekarelik kapalı olana sahip olacağını belirterek, "Şehirler arası otobüs terminali ise şehirlerarası otobüs terminal binası, il terminali, ilçe terminali ve bakım istasyonu olarak üç kısımdan oluşmaktadır. İlçenin eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title