Haberler

Erdoğan: Yargılanırken Avukatlarıma Çirkin Teklifler Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Akademisi'nde yaptığı konuşmada "Yargılandığım dönemde avukatlarım aracılığı ile bana çirkin tekliflerde bulunuldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Akademisi'nde akademisyen ve öğrencilere hitap etti. Erdoğan, okuduğu şiir sebebiyle yargılandığı dönemde avukatları aracılığı ile kendisine çirkin teklifler iletildiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

"Dünya beşten büyüktür. Her şey beş daimi ülkenin kararına bırakılamaz. Bunun değişmesi lazım. Bir ülke var ki buna müsade etmez çünkü yakaladıkları saltanatın elden gitmesini istemezler. Suriye'de 350 bin insan ölüyor 7 milyon insan mülteci konumunda ve iki ülke Suriye ile ilgili kararı engelliyor. Bizim burada adaleti aramak hakkımız değil mi? Türkiye'deki mülteci sayısı ve harcanan para ortada. Sormazlar mı 'adaletin bu mu dünya' Orhan baba soruyor.

"SOMALİLİ KARDEŞLERİMİZE ELİMİZİ UZATALIM DEDİK"

Afrika'ya gittiğimde oradaki insanların durumunu görünce içim acıyor tenekeler içerisinde yaşayan insanlar, hastane yok. Biz hastane ve hemşireler için eğitim kurumu ve bazı okulları orada inşaa ettik. 10 bin metrekarelik bir elçilik binamız olacak. Bu insanlara elinizi uzatırsanız adilsiniz. Biz ta Somalili kardeşlerimize elimizi uzatalım dedik.

MEVLANA'DAN ÖRNEK VERDİ

Bizim tarih, kültür ve inancımızda adalet merkezde yer alıyor. Atalarımız adalet ve zulüm bir arada bulunmaz demiştir. Bizde bu anlayış ile 2001'de kurduğumuz partimizin başına adalet kavramını yerleştirdik. Peki adalet nedir? Bu kavramın ortak bir çerçeveye yerleştirilmediğini görüyoruz. Burada Mevlana'nın adalet kavramını söylemek istiyorum. Adalet nedir. Ağaçları sulamak... Zulüm nedir dikene su vermektir.

"KUL İRADESİNİ ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE TESLİM ETMEMELİDİR"

Kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir. Ne cumhurbaşkanı ne başbakan ne de elinde sermayeyi elinde tutan para babalarına teslim etmediğimizde işte o zaman en şerefli oluruz. Bunu asla unutmayacağız. Yarın çıkacağınız makamlarda bunu ortaya koymalısınız. Bir zamanlar vicdan cüzdan meselesi gündeme gelmişti.

VİCDAN CÜZDAN MESELESİ

Vicdanınızla cüzdanınız arasında kalmayın. Türkiye bu talihsiz dönemleri yaşadı. Ben talim terbiyede yer alan bir şiiri okuduğum için yargılanırken avukatlarıma çirkin teklifler oldu. Anladık ki bu işler o zaman farklı oluyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (81)

Türküm:

Ey Recep Erdoğan, Bir sus artık bir sus. . ! Adalet kim sen kim yahu. . ! Nefret ettirdin kendinden iyice. . !

Yanıtla4926
ZAZA 23mobilWeb@haberler.com:

Allah sana hayırlı güzel ömürler nasip etsin ve seni başımızdan eksik etmesin Uzun Adam. Amin.

Yanıtla2450
Güner Ercan:

SAYIN SEVGILI VE SAYGI DEGER TÜRKIYE CUMHURIYETI CUMHURBASKANI RECEP TAYIP ERDOGAN , Seninle gurur duyuyoruz. Doguran anadan ALLAH RAZI OLSUN. SAYIN EMINE ERDOGAN HANIMEFENDIDEN ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. TÜM DÜNYA SIZI ÖRNEK ALSIN. SIZIN GIBI BIR LIDER DÜNYADA ILK. Kars Sarikamisdan sizinle beraberiz. Saygilarimla

Yanıtla4328
Demokrat:

Acaba hapisdeyken duşda sabunu yere düşürmüş mü?

Yanıtla4920
“ADAM“ izindeyiz..mobilWeb@haberler.com:

Oooo bakıyorum bütün Gezizekalılar üşüşmüş burayada Güneşi balcıkla sıvamaya çalışıyorlar Olum sizler harbi Malsınız 12 senedir her seçimde boyunuzun ölcüsünü alıp oturdunuz ama yinede akıllanmıyorsunuz merak etmeyin bu seçimdede boyunuzun ölcüsünü alıp oturacaksınız Ezik Gezizekalılıar..

Yanıtla958
serhan dadaşça:

yav he he. sen o yargılandığın döneme dua et. yoksa şimdi tarihin sayfalarında bile olmayacaktın. 13 senedir mağdurum deyip milletin anasını ağlattın.

Yanıtla2929
S.B.:

MİADI DOLMUŞ, SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ, TEDAVÜLDEN KALKMASINA KESİN GÖZ İLE BAKILAN METELİĞİ BENZER BİR RESİM. . . . . . . . . GELDİĞİ GÜNDEN BU YANA ÜLKEYİ GERDİ, KUTUPLAŞTIRDI, BÖLMEYE YELTENDİ VE ŞİMDİ TUTMUŞ HALEN DAHA MAĞDUR EDEBİYATI İLE KENDİNİ ACINDIRMAYA, PARTİSİNE OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR. . . . . . . !!!

Yanıtla3125
VATANSEVER:

SATILMADIK, YAĞMALANMADIK NERESİ KALDI. EŞE DOSTA SATILIYOR. CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAPILAN. PETKİM, TÜPRAŞ, EREĞLİ, TÜRKTELEKOM, ASELSAN, LİMANLAR. . . . DAHA NELER NELER AKP NE YAPTI . . . SATIP YEDİ İŞÇİ, MEMUR, ASKERİ ÜCRETLİ. EMEKLİ UMURUNDA DEĞİL. AYAKKABI KUTULARI, ÇELİK KASALAR, GEMİCİKLER. . . . . RANT AKP BUNLARI DÜŞÜNÜYOR. BİRDE KANUNLARDAN, YÜCE DİVANDAN NASIL KAÇILIR BUNUN HESABINDA. YALANMI.

Yanıtla2924
derdo derdo:

Hapiste sabunlu banyo buna hic yaramamis. Sadece seyini degil aklinida iyice yitirmis. Allah kimseyi bu hallere düsürmesin.

Yanıtla3518
aaa:

Tek bildiğim vicdan ile cüzdan arasındaki muhakemede sınıfta kaldınız. . . .

Yanıtla2626
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title