Haberler

Erdoğan'dan 16 Yaşındaki Müzik Dehasına: Bir Numara Olacaksın

Güncelleme:
Abone Ol

16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad Cimuk, Saray'da Erdoğan ve Abbas'ın konuklarına mini konser verdi. Erdoğan, Tambi'yi "Bir numara olacaksın" diyerek övdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna akşam yemeği verdi.

Yemekte, Suriye'den Türkiye'ye sığınarak, ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Aralık 2014'te Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki Çerkez asıllı piyanist Tambi Asaad Cimuk da mini konser verdi.

"NİYE HEYECANLANIYORSUN"

Konserin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas, Cimuk ile sohbet etti. Heyecanlı gördüğü Cimuk'u "Niye heyecanlanıyorsun, biz seninle telefonda böyle konuşmadık ki" diyerek öpen Erdoğan, genç piyaniste "Bir numara olacaksın" dedi.



Filistin Devlet Başkanı Abbas da, yaşını öğrendiğinde şaşırdığı Cimuk'u tebrik etti.

MÜJDEYİ TELEFONLA VERMİŞTİ

16 yaşındaki Tambi Asaad'ın Suriye pasaportu yurt dışına çıkışta kullanılmadığı için St Petersburg'daki müzik festivaline katılamayacak olması Ak Parti'yi harekete geçirmişti. Yapılan girişimler sonucu Bakanlar Kurulu Tambi Asaad Asaad'ın Türk vatandaşlığını onayladı. Bu müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat telefonla arayarak verdi. Tambi Asaad, vatandaşlığının onaylanmasının ardından Asaad isminden vazgeçip Cimuk soyadını almıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tambi Asaad Cimuk Mahmud Abbas Tambi Asaad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

genç:

o çocuk gezi olaylarına katılsaydı ne derdi acaba.

Yanıtla1439
Muhtar:

Asıl 1 numara sensin. Hatta 2 numara, 3 numara da sensin. Bütün numaralar sende. Gurura o kadar garkolmuşsun ki haddine mi başkasının numara sahibi olmak. Hatta senin tabirinle ''senin rahmetin gazabını aşmıştır'' (hâşâ ve kella). . .

Yanıtla2423
çobanMobil-ANDROID:

rte allah tolunu açık etsin..buyuk lider,adam gibi adam RECEP TAYYIP ERDOGAN

Yanıtla88
demokrat:

Sanki sanattan bir şey anlıyormuş gibi, halbuki onu seçen alt tabakası kadar cahil. Mozart kim diye sorsan çukolata markası zanneder.

Yanıtla38
coco Mobil-ANDROID:

bizim ülkemizde yetenekli çocuk yok ya varsa yoksa arap

Yanıtla45
39 trakyalı:

senin kiler yetenkli hırsız dimi

Yanıtla24
azcık düşün:

hala koruyanlar var devam edın oğlunuzu dershaneye yıllarca yollayıp unıversıte sınavı kazanması için elin suriyelileri sizin çocugunuz gibi tırmaladan istediği yerde okuyor devam köpek muamelesi görmeye :D

Yanıtla23
sinirli:

Çocuğa tembih etmeli baklava çalarsa aynı ilgiyi göstermez, 24 sene yatar içerde-piyano öttümeye benzemez

Yanıtla14
coşkun:

parti olarak çalanın elinden tutuyorlar, kimin daha iyi çaldığını çok iyi biliyorlar

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title