Haberler

Rusya Ziyareti Öncesi Erdoğan'dan 'Kabine Revizyonu' İddialarına Yanıt: Hükümetin Gündeminde Yok

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kabine revizyon' iddialarına ilişkin "Hükümetin gündeminde yok. Başbakan böyle bir teklifle bana gelmedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kabine revizyonu' iddialarıyla ilgili olarak, "Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Böyle bir teklifle de sayın Başbakan bana gelmiş değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sayın Putin'le sık sık gündemimizde olan konuları ele alıyoruz. İki ülke ilişkilerinin eski seviyesinin üstüne çıkması için yoğun çaba harcıyoruz. Ekonomik konularda bizim 100 milyon dolarlık hedefimiz sözkonusuydu. Malum gelişmelerden sonra ciddi bir düşüş sözkonusu oldu. Yeniden toparlayıp, inşallah bıraktığımız yerden devam etmemiz gerekiyor. Siyasetten en üst düzeyde bir güven ortamı var. Siyasi, ticari, ekonomik kültürel ve turizm alanlarında bunun olumlu yansımalarını takip ediyorsunuz. Turizmde ciddi gelişmeler olmaya başladı. Bunun daha da artarak devamını istiyouz. Bilhassa enerji konusuna büyük önem veriyoruz.

SÜRECİ HIZLANDIRMAMIZ GEREKLİ

Son dönemde ciddi adımlar attık. Türk Akım projesi ilerliyor. Akkuyu Santrali'nin 2023'de faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bunu ne kadar öne çekersek Rusya ve bizim için iyi olacağını düşünüyorum. Ekonomi ve ticari ilişkelirimizi dengeli bir şekilde geliştirilmesini hedefliyoruz. Ticari ve ekonomik kısıtlamalar konusunda Başbakanlık düzeyinde sürdürülüyor. Sayın Putin'le olan görüşmemizde süreci hızlandırmamız gerektiğini bir kez daha ifade edeceğim. Ne Rusya'nın ne Türkiye'nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak istiyorsak birlikte yapıcı ve teşvik edici gayretin içeresinde olmamız şart. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da beşeri münasabetlerimize mani oluyor. Bu ziyaretimizde bu konuları ele alma imkanını bulacağız.

DAHA FAZLA SEYİRCİ KALAMAYIZ

Suriye'de akan kanın bir an önce durması, ülkenin toprak bütünlüğü korunarak siyasi bütünlüğe ulaşılması ortak hedefimizdir. Suriye'de bulunan ülkelerin elini taşın altına koyması gerekir. Türkiye'nin buradaki konumu herşeyin üstündedir, her an tehdit altında olan Türkiye'nin sınır şehirlerinin geldiği konum da gözler önüne alınmalıdır. Kundaktaki bebeklerin, masum sivillerin hunharca katledilmesine daha fazla seyirci kalamayız. Ateşkesin tahkim edilmesine önem veriyoruz. Rusya ile ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ziyaretimizin hem ikili konular hem de bölgesel barış anlamında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

SORU-CEVAP

Dün sayın Başbakan Yıldırım'la birlikte Külliye'de 5,5 saat görüşme oldu. Kabine revizyonu olacağı yönünde bir planlama yapıldı mı?

Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Böyle bir teklifle de sayın Başbakan bana gelmiş değil. Dün yapılan kongrenin katılım programının ardından biraraya gelişimiz bununla birlikte de şu anda devlette atılan bazı adımlar var. Bu adımlarla ilgili olarak beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı. Bunları paylaşma fırsatı bulduk.

Genel Başkan olduktan sonra parti yönetiminde, teşkilatlarda, belediyelerde bazı tasarrufunuz sözkonusu olacak mı?

Sizler doğmamız çocuğa don biçiyorsunuz. Daha durun bakalım, bir gerçekleşsin. Böyle bir görev tevdi edilmesi halinde atılacak adımları görme imkanınız olacak. Ancak şunu söylemek durumdayım, genel kurulumuz böyle bir görevi bana tevdi etmesi halinde tabii ki yeniden birimleri ele alıp, değerlendirme, hepsi çok ciddi istişareler neticesinde olacaktır. Bu neticede ülkenin genel profilini değerlendirmek suretiyle, belli bir bölge değil, 81 vilayetin temsilini gördüğü bir yapının oluşması her zaman benim şiarım olmuştur. Aynı şekilde böylle bir adımı istişareler neticesinde görmek mümkün olacaktır. Konuya ilişkin bütün ilgili arkadaşlarımızla istişarelerimizi yaparız ve ideal olanı inşallah tespit etme fırsatı olur. Eğer irade bize böyle bir görevi verirse...

Kılıçdaroğlu genel başkan olan Cumhurbaşkanı 80 milyonun Cumhurbaşkanı olamaz dedi

Kendisine bir tavsiyem var, siyasi tarihi okusun, öğrensin. Hepsinden öte kendi partisinin siyasi tarihini öğrenmesi lazım. Hele hele dün yaptığı konuşmayla zaten kimlerin temsilcisi olduğunu da çok açık net otaya koydu, aykırı sese tahammülüm yok gereğini yaparım, dedi. Aslolan buna tahammül edebilmektir. Tavsiyem şu: Siyasi tarihi öğrensin, kendi partisinin geçmişini iyi okuması lazım. Gazi Mustafa Kemal'den İnönü'ye kadar okuması lazım.

Dün neler hissettiniz, heyecan mı vardı?

Psikolojik soru soruyorsunuz. Bildiğiniz gibi o yapının ilk harcından itibaren emeğim var. Temelini attık, hamdolsun ortaya güzel bir projeyle güzel bi eser çıkardık. O günden bugüne de bu hareket gerek fiziki şartlarıyla gerekse içindeki ruh tablosuyla güçlenerek geldi. Burada tabii duygusal olmamak mümkün değil. 979 gün de az bir süre değil. Zaten o yasayı kimler hazırlamışsa, o anayasayı kimler hazırlamışsa, oradan partisinden istifade etmesi gerekir notunu kim düşmüşse, onlar siyasi cinayet işlemiştir. Böyle yanlış bir şey olabilir mi? Şimdi benzetmeler yapılıyor, maça çıkan kişi partili olur mu, hakem partili olur mu, bir takımın üyesi olur mu gibi ifadeler çok çok yanlış. Onun gönül dünyasında bir takım yatıyor mu? Yatıyor. Orada kaydı olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Mesele adil olarak o işi yönetmektir. Bu maçta da adil yönetmektir, ülkeyi de adil yönetmektir. Başbakan partiye üye oluyor mu, partiyi yönetiyor mu? Cumhurbaşkanı da ülkeyi yönetecektir. Aslolan adil olarak ülkeyi yönetmesidir. Burada nihai kararı verecek olan milli iradedir. Biz milli iradeye saygı duyduğumuz sürece adil olmayan yönetim sözkonusuysa, görevi tevcih eden millet verdiği gibi almasını da bilir. Biz 367 garabeti yaşadık. Bunu neyle izah edeceksin? Hem 367 aranır diyorsun, 367 görevi tevdi ediyor ondan sonra onu da kabul etmiyorsun. Onu kabul etmezsiniz, bunu kabul etmezsiniz, o zaman haydi millete. Şimdi milletin verdiği bu kararı da kabul etmiyorlar. Siz neyi kabul edeceksiniz? İşte bu CHP zihniyeti budur. Bunların açın basın arşivlerini ta geçmişten bugüne hep aynı senaryoyu göreceksiniz. Şimdi kasetle gelen bir kişi, kimden aldığı görevi belli. Şimdi o da başladı. 49 meselesi, şu meselesi. Biz ülkemizin geleceğine bakacağız. Daha başarılı günlere ülkemizi nasıl kavuşturacağız, bunun gayreti içinde olacağız. İşte şimdi Rsuya yolculuğu bunun için. Dün Hindistan yolculuğu bunun içindi. Daha sonra Kuveyt, Amerika, Belçika yolculuğumuz var. Çin'den Amerika'ya geçeceğiz.

BAYKAL'A: BU İŞLERLE OYNAMAYI BIRAKSIN

Deniz Baykal'ın açıklaması oldu. Abdullah Gül'ün yüzde 49'un adayı olabileceğini söyledi.

Bu tamamen bir virüs, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işlerle oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title