Haberler

Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı(2)

Abone Ol

Bitlis EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL Memduh Eren Camii'nin açılışının ardından Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) yeni akademik yıl açılışı yapıldı.

Bitlis EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ AKADEMİK YIL

Memduh Eren Camii'nin açılışının ardından Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) yeni akademik yıl açılışı yapıldı. Rahva kampüsündaki toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Bitlis Valisi Orhan Öztürk, DBP'li Belediye Başkanı Hüseyin Olan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, öğretim üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, BEÜ'nün her geçen gün gerek fiziki yapısı, gerekse öğrenci, idari ve akademik kadrolarıyla ile büyümekte olduğunu belirterek, "Üniversitemizin fiziki yapısı Eren Holdingin eşit yükümlülüğü ile devam ettirilmekte ve bu yıl Eren Holding tarafından yapımı tamamlanan cami inşaatı ve konukevi kullanıma açılmış, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi binası ise kısa zamanda tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Üniversitemizin bilimsel anlamda üst seviyede çalışmalar yapmasına katkı sunan Eren Holding ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci sayısının 7 bini geçtiğini, akademik ve idari personel sayısının ise 650 olduğunu belirten Rektör Doğru, "Üniversitemiz 5 Fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 2 enstitü, birçok araştırma merkezi, sürekli eğitim merkezi, dil eğitim merkezi, ileri araştırma laboratuvarı, yapı denetim laboratuvarı ile öğrencilerimize, ilimize, bölgemize, yurdumuza ve dünyaya eğitim-öğretim, bilim ve hizmet alanında katkı sağlamaya çalışmaktadır" diye konuştu.

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, yapılan bu yatırımların kendilerini daha da hızlandırarak kırbaçladığını söyledi. BEÜ'nün açılışına dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığını hatırlatan Eren, "Üniversitemizin temel atma törenine ise 11'inci Cumhurbaşkanımız teşrif etmişlerdi. Orada yaptığı konuşmasında şunları söylemişlerdi: 'Bir üniversiteye bir ailenin isminin verilmesi o aile için şanstır. O üniversiteye ismini veren ailenin kendilerini o üniversiteye adamış olmaları da o üniversite için bir şanstır.' Biz o sorumluluk altındayız. Bu üniversitenin fiziki alt yapısına değil, insani yönden yükseltecek her türlü faaliyetlerine elimizden geldiğince destek vereceğimizi belirtmek isterim. Bu gibi teşvikler kabul edilmelidir ki bizim hızımızı artıracak ve kırbaçlayacaktır. Bu akademik yılının üniversitemize ve Bitlisimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Program, konuşmaların ardından öğretim üyelerine belgelerinin verilmesi ile devam etti. Akademik yıl açılışı verilen ilk ders ile başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Üniversitesi Eren Holding Ahmet Eren Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title