Haberler

Ergenekon Operasyonunu Öneren de Yöneten de Görevden Alındı

Güncelleme:
Abone Ol

Bugün görevden alınan emniyet müdürleri arasında Ergenekon'u ilk öneren Diyarbakır Emniyet Müdürü ve operasyonu yöneten Sakarya Emniyet Müdürü de var.

Bugün görevden alınan 15 il emniyet müdürü arasında Ergenekon Operasyonu'nu ilk olarak öneren Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ile operasyonu yöneten Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş da var.

İçişleri Bakanlığı bugün 15 ilin emniyet müdürünü görevden alarak, merkeze çekti. Bunlardan ikisi Ergenekon operasyonu ile öne çıkmıştı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, iddiaya göre, 2001 ve 2006'da Ergenekon operasyonunu yapmayı önermiş fakat bu talebini kabul ettirememişti.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş da, yeniden yargılanmaları gündemde olan Ergenekon Operasyonu'nu yöneten polis ekibin başındaki isimdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven : Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un iddiasına göre o tarihlerde yardımcılığını yapan Recep Güven, 2001 ve 2006 yıllarında önüne iki kez "Ergenekon Terör Örgütü" adlı bir çalışmayı getirip operasyon yapılmasını önerdi. Fakat Uzun, eldeki bilgiler yetersiz olduğu için bu bu talebi geri çevirdi. Uzun, Ergenekon operasyonun yapılmasına engel olarak görüldüğü için görevinden alındığını iddia ediyor. Recep Güven, Diyarbakır'daki ilk mesaisinde, "Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir" deyince Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çekmişti. Öte yandan, bir önceki görev yeri olan Siirt'te ise gösteri düzenleyenlere karşı sert tutumuyla biliniyordu.

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş: Bugün görevden alınan 15 il emniyet müdürü arasında bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın, yeniden yargılanmaları gündemde olan Ergenekon Operasyonu yöneten polis ekibin başındaki isim olduğu belirtildi. Sakarya'dan merkeze alınan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu'nu düzenleyen ekibin önde gelen ismi konumundaydı. O dönem İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş'ın adı görevi sırasında birçok operasyonda gündeme geldi. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarda bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde Terör, Mali Suçlar, Güvenlik ve Organize Şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. Mustafa Aktaş 2009 yılında Ağustos ayında yapılan terfi sonucunda Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aktaş Recep Güven Diyarbakır Sakarya Güncel - Operasyon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

sewrrsayd_zeyd@hotmail.com:

devleti yöneten ne çok insan warmış.at araabası sürmüyoruz beyler.önüne gelen iyi bir siyasetçi yorumcu oldu..içi boş teneke çok ses çıkarır..12 13 senedir iyi yöneten adamların işine kafa yormayın..çapınız ne ki..adamlar biyo ki yer değiştitriyo..

Yanıtla277
serdars-emmi71@hotmail.com:

suraya yazdıgın yorumla capını ortaya kuymussun zaten :))) çapsız:))))

00
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Ergenekon ve Balyoz davalarında alkışlananlar, bugün merkeze alınıyor, zamanında rahatsızlık vermiyorlardı, savcıya başbakanın zırhlı aracı bile tahsis edildi, neden şimdi bu insanlar görevlerinden alınıyorlar ? yolsuzlukların ortaya çıkması işlerine gelmedi tabi, seçim arefesinde olursa olsun, fark etmez, tarihe bakmayın, içeriğine bakın, yolsuzluk varsa, tarih önemli değil, bunun özrünü seçim arefesi olarak görmek yanlış olur, yolsuzluk varsa, sonuna kadar gidilsin, kime ulaşılırsa ulaşılsın, fark etmez, herkes cezasını çeksin ! Bilal efendi de artık gelsin şu ifadesini versin, sıcacık koğuş onu bekliyor, çay da var !!!

Yanıtla326
ÇETİNnkarabiyik@mynet.com:

BU HASAN GİBİLER ÖZEL OLARAK BURALARA GÖNDERİLİYOR. ADAMDAKİ KAFA YAPISINA BAKARMISINIZ,TEK BİR KELİMEDE İNSANLIK SEVGİSİ,AHLAK DEĞERLERİ VARMI, BU ADAMLAR ÜLKE İÇİN SON DERECE TEHLİKELİLER,NE DİYOR BİLAL İÇERİ GİRERSE SANA KARI NE OLACAK BAKARMISINIZ ÇÜRÜMÜŞLÜĞE KARIMIZ YOKSA BIRAKALIM GİTSİN.İSPANYA'DA KIRALIN DAMADINA AİT ŞİRKETLE İLGİLİ SUÇLAR NEDENİYLE PRENSES DE ŞİRKET ORTAĞI OLDUĞU İÇİN PRENSES İÇİNDE HAPİS CEZASIYLA DAVA AÇILDI.KIRAL YARGI GÖREVİNİ YAPACAK DİYOR,FAKAT BİZDEKİ KAFALAR BUNLAR İŞTE,DURMADAN BİR ALEVİLİK GÜNDEME GETİRİYORLAR OYSA BU YOBZALARIN HARİCİNDE,HEPİMİZ ALEVİLERİN ÜLKESİNİ SEVEN,SON DERECE VTANSEVER,DEMOKRAT İBADET ŞEKİLLERİ FARKLI OLSADA ALLAHA,KURANA,PEYGAMBERE İMAN EDEN İNSANLAROLDUĞUNU BİLİYORUZ,PEKİ BU YOBAZLAR NEDEN DURMADAN BU MESELEYİ GÜNDEME GETİRİYORLAR ÇÜNKÜ YILLARCA MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDEREK HEP İNSANLARI ALDATIP DESTEK ALDILAR,OYSA ESAS GÜNAHKARLIK BU İFTİRA VE İNSANLIK DIŞI KONUŞMALAR DEĞİL Mİ,BUNLARDAN HER TÜRLÜ MELANET BEKLENİR.

00
KADİRnkaraiyikn@myet.com:

ARKADAŞLAR BU HASAN GİBİLERE BAKIPTA AKP LİLERİN HEPSİ AYNI SANMAYIN,GERÇİ SON GÜNLERDE GERÇEKTEN BİZİMDE KAHROLDUĞUMUZ ÇOK SAYIDA BU MECZUPLAR HER TARAFTA CİRİT ATIP,ÜLKEMZİDEKİ KARDEŞLİĞİ BOZMAK İÇİN VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞSALAR DA AKP İÇİNDE ÖNEMLİ ORANDA AKLI BAŞINDA OLAYLARI FARK EDEN,BUNUN GİBİLERDEN SON DERECE RAHATSIZ OLAN İNSANLAR AZIMSANMAYACAK SAYIDADIR EMİN OLUN,HATTA BEN BU ADAMLARLA AYNI PARTİDE OLMAKTAN DA SON DERECE RAHATSIZIM,AKP BU YANLIŞLARINDAN VAZGEÇİP ÖZELLİKLE BU KESİMLERİ İÇİNDEN ATMADIKÇA HER GEÇEN GÜN PARTİMİZİN SONUNU HAZIRLIYORLAR

00
S.Bsaffet_b@yahoo.de:

@HASAN : Senin derdin ne gardaş, kimi tehdit ediyorsun sen ? lan hemen de Alevi veya Ermeni olduk, ki onlarla hiç bir sorunum yok, senin derdin galiba Erdoğanın genel olarak güç kaybetmesinde ! ve ben de bu durumdan çok memnunum, açık ve net söylüyorum !!! Bu ülkeyi ne zaman Ermeniler yönetti onu da bir açıklarsın umarım ! lan yolsuzluk yapılıyor, aç gözlerini, hırsızlık yapılıyor, bütün bunlardan dolayı biz dünyanın en pahalı benzinini tüketiyoruz, en pahalı etini yiyoruz ! Ayrıca Hırsızlıkları görmezden gelenler de benim gözümde hırsızdır !!!

00
S.B.saffet_b@yahoo.de:

@HASAN : Senin zekana hayranım arkadaş !!!

00
hasanhasan43@hotmail.com:

Bilal iceri girmezde girdi var sayalim sana kari ne olacak? Tayyip istifami edecek saniyorsun? Hadi oda istifa etti diyelim bu ulkeyi yine alevilerin ve ermenilerin elinemi gececek saniyorsun? Sen uyumana devam et tayyip giderse o zaman bu ulkeyi size dar edecek bir parti veya bir basbakan gelir. Bence siz tayyipi degil sonrasini dusunun derim.

00
mertmert@gmail.com:

cemaat diye yola çıktınız memlekette polis müdürü bırakmadınız...yazıklar olsun...bir zamanlar bu operasyonlarla, polisle gurur duyanlar!!! ne oldu size...siyaset gözünüzü kör mü etti

Yanıtla311
birakılacakgdf@ma.dr:

şimdi darbe teşebbüsünde bulunanlar serbestmi

Yanıtla19
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title