Erkekliğin Tüm Halleri "Erkekler Konuşuyor"da 19 Ekim'de İzmir'de
-di'li geçmiş hali, -yor şimdi hali ve -cek gelecek hali her hali gençlerden, yetişkinlere, iş dünyasından, öğrencilere birlikte konuşulmaya İzmir'de devam ediyor.
Eşitlik için kadınlar kadar erkeklerin de mücadelede yer alması gerekir. Tıpkı kadınlık gibi erkeklik de sadece biyolojik değil, toplumsal ve kültürel. Erkekler Konuşuyor serisi ile şimdi sıra erkeklerde, toplumsal cinsiyetin hayatlarına etkileri konuşuluyor.
Güvensan CEO'su, Arya Kadın Yatırım Platformu kurucularından girişimci-yatırımcı Münteha Adalı'nın fikir sahibi olduğu ve 2018 yılında Genç Aryalılar'la birlikte hayata geçirdiği "Erkekler Konuşuyor" projesi beşinci paneli gerçekleştirmek üzere İzmir'e gidiyor. Tarkan, Murat Boz, Mabel Matiz gibi isimleri giydiren tasarımcı Hatice Gökçe'den, TEDxReset Küratörü Ali Üstündağ'a, yazar Aret Vartanyan'dan, şef Yağız Özgül'e, AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki'den PWN Başkanı Aylin Olsun'a kadar bir çok ünlü isme ev sahipliği yapan Erkekler Konuşuyor İzmir sonrasında 19 Kasım Dünya Erkekler Günü'nden İstanbul'da yılın değerlendirme raporunu paylaşacak.
19 Ekim'de İzmir'de gerçekleşecek 2018'in beşinci panelinde tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, iletişim ve medya danışmanı, gazeteci yazar Sedef Kabaş, besteci, söz yazarı ve iş insanı Olcayto Ahmet Tuğsuz, beden eğitimi öğretmeni Serkan Özdemir ve Tourismo Group Kurucusu, mimar Cemal Kızıltan yer alacak.
Münteha Adalı "Tıpkı kadınlık gibi erkeklik de biyolojik değil, toplumsal ve kültürel"
Cinsiyet rollerine uygun davranma yükünü kişilerin üzerinden almak, kalıp yargıların olumsuz sonuçlarından kurtulmak, herkesin kendi biricikliğini özgürce gösterebilmesini sağlamak, diğer cinsiyete özgü kabul edilen özellikleri rahatça içselleştirip, geliştirebilmek için konuşmanın, birlikte konuşmanın ve yüzleşmenin faydasına inanan "Erkekler Konuşuyor" projenin tasarlayıcısı Münteha Adalı, projenin doğuşuyla ilgili "Toplumsal cinsiyet eşitliğini hepimiz arzu ediyor ve erkeklerin de bu diyalogda yer almalarını istiyoruz. Bu konudaki bakış açılarını, kendilerine verilen rollerden memnun olup olmadıklarını, kadına ve toplumsal cinsiyet rolleri hakkındaki görüşlerini madalyonun diğer yüzü olan erkeklerden dinlemek istiyoruz. Bu nedenle toplumsal cinsiyet sorunlarını bu kez erkeklerle konuşuyoruz. Tıpkı kadınlık gibi erkeklik de biyolojik değil, toplumsal ve kültürel… Erkekler de toplumsal cinsiyet rollerini sorgulamalı ve toplumdaki bütün cinsiyetlerin bu ayrımcılığa maruz kalmaması için kendilerine dayatılan rollerin dışına çıkmalı" diyor.