Haberler

İliç'te toprak altında kalan 9 işçiden 3'ünün daha cansız bedenine ulaşıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni ocağında 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin binlerce metreküp liç altında kaldığı toprak kaymasında, 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylelikle liç yığını altında kalan 9 işçiden 8'inin cesedi bulunmuş oldu. Kalan 1 işçiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında 13 Şubat'ta meydana gelen liç kayması sonucu toprak altında kalan 9 işçiden 3'ünün daha cansız bedenine ulaşıldı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde liç yığının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı.

Erzincan'daki altın madeni ocağında 114 gün sonra 3 işçinin daha cesedi bulundu

TOPRAK ALTINDA SADECE 1 İŞÇİ KALDI

Liç kaymasından 114 gün sonra bugün 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece liç yığını altında kalan 9 işçiden 8'inin cansız bedenine ulaşılmış oldu. Kalan 1 işçiyi ise arama çalışmaları sürerken, cesetleri bulunan işçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında 9 kişi kaybolmuş, 2 işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan'da, 2 işçinin 4 Mayıs'ta, 1 işçinin de 4 Haziran'da cenazelerine ulaşılmıştı.

Erzincan'daki altın madeni ocağında 114 gün sonra 3 işçinin daha cesedi bulundu

Toprak kaymasıyla ilgili soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında bulunduğu 12 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Böylece maden ocağındaki heyelanla ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 13'e yükseldi. Tutuklu zanlılar, şirkette mühendis, yönetici ile idareci pozisyonunda çalışanlardan oluşuyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Madencilik Erzincan Güncel Yaşam Maden Kaza İliç Kaza Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title