Haberler

Erzincan Rektöre Tekerlekli Sandalye, Dekana Koltuk Değneği Verdiler

Abone Ol

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu tekerlekli sandalyeye oturttu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat'ı da koltuk değneği ile yürüttü.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu tekerlekli sandalyeye oturttu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat'ı da koltuk değneği ile yürüttü. Uygulamada Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç.Dr. Fikret Gülaçtı ise görme engelli olma duygusunu yaşadı.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı 4'üncü sınıf öğrencileri Merve Kaynar, Elifcan Karalar, Elif Altaş, Zeynep Çiftçi, fakültelerinin girişinde engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 4 aşamalı bir parkur hazırladı. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği, işitme engelliler ve görme engelliler odası parkurundan oluşan bölümün açılışını Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu yaptı. Açılışın ardından tekerlekli sandalyeye oturan Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, yere bırakılan dergileri almaya çalıştı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat ise koltuk değneği parkurunda yürümeye çalıştı. Görme engelli parkurunda ise Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç.Dr. Fikret Gülaçtı gözleri bağladıktan sonra masa üzerinde bulunan suyu alıp bardağına doldurarak içmeye çalıştı.

'SADECE BİLMEK YETMİYOR, YAŞAMAK GEREK'

Farkındalık yaratan parkurla ilgili olarak hazırlanan anı defterine duygularını yazan Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğrencilerin 'engelli olsanız ne yapardınız' uygulaması nedeniyle hayatında ilk kez tekerlekli sandalyeye oturduğunu belirtti. Prof. Dr. Çapoğlu, Bu aktivite ile böyle bir duygumuz oluşmuş oldu. Ben inanıyorum ki bundan sonra burada hizmet ettiğimiz süre içerisinde engellilere bakışımızda daha farklı bir anlayış içerisinde olacağız. Onları daha iyi anlamaya çalışacağız. Yaşamak gerek, demek ki sadece bilmek yetmiyor diye konuştu.

Topluma Hizmet Dersinde böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini anlatan öğrencilerden Merve Kaynar da, Farkındalık oluşturmak istedik. Hazırlanan bu parkurlarda, engelli bireylerin hissettiği duyguları anlamalarını istedik. Amacımız bir dakikalığına da olsa engelli bireylerin yerine kendimizi koyarak onları anlamak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Üniversitesi İlyas Çapoğlu Karalar Kaynar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title