Haberler

Erzurum Artvin Karayolu'nda Tipi

Güncelleme:
Abone Ol

Hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına Erzurum- Artvin karayolunun Güzelyayla geçidini ulaşıma kapattı.

Hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına Erzurum- Artvin karayolunun 43'ncü kilometresindeki 2120 rakımlı Güzelyayla geçidini ulaşıma kapattı. Görüş mesafesinin 5 metrenin altına düştüğü geçitte ambulans, cezaevi aracı, yolcu minibüslerinin bulunduğu onlarca araç mahsur kaldı.

Yolu açmak için çalışan karayollarına ait bıçaklı iş makinesi, yolda kalan bir kamyona arkadan çarptıktan sonra güçlükle durabildi.Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Osman Köyde ateşli hastalığa yakalanan 32 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi Songül Beyter, yolların kardan kapalı olması nedeniyle ambulans gidemeyince arazili pikapla hastaneye getirildi. Genç kadın, 17 saat süren çaba sonrasıTuzluca Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Ardahan'ın Posof ilçesinde zemheri ayı olarak bilinen Ocak'ta bahar havasını aratmayan günlerin yaşanması üzerine çobanlar, ahırlardan çıkardıkları koyun sürülerini meralarda otlatıyor. 10 gün kadar önce yağan karın erimesi üzerine Posof'a 3 kilometre uzaklıkta Doğrular köyünde koyunlar,ını merada otlatan Vahdettin Doğru, "Eskiden Ocak ayında adam boyu kar olurdu. Şimdi iklim ve mevsimler değişti. Bizde hayvanlarımızı dışarıda otlatarak bu durumdan faydalanıyoruz"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelyayla Politika Erzurum Güncel Artvin Posof Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title