Haberler

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Nevruz Kutlaması

Abone Ol

Atatürk Üniversitesi Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı İle Öğrenci Konseyi'nin Düzenlediği Nevruz Kutlamalarında Öğrenciler, Hocaları İle Birlikte Ateşin Üzerinden Atladı.

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarına katılan öğrenciler, hocaları ile birlikte ateşin üzerinden atlayıp, yumurta tokuşturdu.

Bugün saat 10.30'da Atatürk Üniversitesi kampüsü içindeki Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtı önünde düzenlenen nevruz kutlamalarına Vali Yardımcısı Özgür Arslan, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Samih Diyarbakır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehme Suphi Orhan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamalarda Türk bayrağı göndere çekildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İzmir, Kafkas ve Erzurum halk oyunları gösterisi yapıldı. Davetliler anıt önünde yakılan ateşten atlayarak baharın gelişini müjdeleyen nevruzu kutladılar.

Nevruz geleneklerine göre davetliler kırmızı ve mavi renklere boyanmış yumurtaları tokuşturdu. Dağıtılan 'yeddi-levin'den alan öğrenciler, doyasıya eğlendi. Nevruz kutlamaları akşam düzenlecek halk konseri ile son bulacak.-ERZURUM

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title