Haberler

Erzurum Kampüsteki Ağaçlara 4000 Kitap Astılar

Abone Ol

Kampüsteki ağaçlara 4000 kitap astılarErzurum, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kampüsteki ağaçlara 4000 kitap astılar.

Kampüsteki ağaçlara 4000 kitap astılar

Erzurum, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kampüsteki ağaçlara 4000 kitap astılar. Öğrenciler ve vatandaşlar ağaca asılı ders, roman ve hikaye kitapların iplerini keserek aldı. Askıda ekmek gibi kitaplardan ücretsiz yararlananlar, 1 saat içinde ağaçtaki bütün kitapları topladı.

Gün boyu öğrenciler tarafından üniversite kampüsündeki ağaçlara asılan kitaplar, okuyucularla buluşturuldu. Kampüste ağaçlar kitap açacak projesini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Melike Güneş, Projemiz sayesinde kampüste ağaçlar her yıl kitap açacak. Bu projeyi yapmaktaki amacımız okuma alışkanlığını artırmak. Aslında bunun farkındalığı insanlarda zaten mevcut. Ama kitap fiyatlarının fazla olmasından dolayı okuma oranları düşük oluyor. Bu sebepten dolayı biz burada 4 bin tane kitabı üniversiteli arkadaşlarımıza ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. Hem okuma alışkanlıklarını artırmak hem de onların okuma alışkanlıklarının devamlılığını sağlamak için bu projeyi yaptık. Bu projede 55 öğrenci görev aldı. Kitapları Erzurum TÜYAP fuarına katılan bir çok kitapevi hediye etti. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi bize yardımcı oldu. Ağaçlara astığımız kitaplar yoğun bir talep üzerine sergide fazla kalmadı. Ortalama 1 saat içerisinde tükendi diye konuştu.

Ellerinde makaslarla gezen görevli öğrenciler, beğendikleri kitabı almak isteyenlere yardımcı oldu. Kampüsteki ağaçlara asılan 4000 kitap, 1 saat içinde tükendi. Ağaçlara asılı olan kitaplardan alanları askıda ekmek alanlara benzettiğini söyleyen öğrencilerden Gizem Yılmaz, Çok güzel bir etkinlik. Üniversitemiz içinde güzel oldu. Projede emeği geçen öğrenci arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title