Erzurum Kampüsteki Kediler İçin Ev Yaptılar
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü tarafından sahipsiz ve sokakta yaşayan kediler için apart şeklinde kedi evi oluşturuldu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü tarafından sahipsiz ve sokakta yaşayan kediler için apart şeklinde kedi evi oluşturuldu. Ahşaptan yapılan kedi evinin çevresi ise demir kafesle koruma altına alındı. Kedilerin rahatlıkla girebildiği evin içerisine yatabilecekleri bölümler yapıldı. Kulüp üyeleri, yardımsever veya harçlıklarından aldıkları yiyecekleri her gün getirdikleri apart şeklindeki kedi evine bırakıyor. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) İngilizce Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi olan Kulüp Başkanı Tuğçe Güner, Bu kedi evi projemiz. Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde kediler için bir barınma evi yapmak istedik. Bunu rektörlüğe proje olarak sunduk ve onaylandı. Sonucunda da bu kedi evini yaptırdık. Sadece bununla kalmayıp devamıda getiriyoruz. Küçük kedi evleri yapacağız. Bu kedi evimizin haricinde tek kapasiteli kedi evleride yaptırmak istiyoruz. Okulumuzun atölyesinde bunuda proje olarak sunduk ve onaylandı. Projeden köpeklerde faydalanabilecek. Evleri Fakültelerin önüne bırakacağız. Projenin tutulup tutulmadığını 3-4 kedi evi ile deneyeceğiz. Eğer kediler bu evlerden faydalanabiliyorsa devamını getireceğiz. Tamam Erzurum kış şartlarına uyarlanmış bir şekilde yapıldı. Grafik ve tasarımı arkadaşlarımız tarafından hazırladı. Hayvanseverlerin yardıkmlarını bekliyoruz diye konuştu.
Soğuk ve çok kar alan Erzurum'a sokakta yaşayan hayvanların başını sokabileceği sıcak bir yuva oluşturmak istediklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Hüseyin Altın ise şunları söyledi
Kedi evi projesi benim sorumluluğum altında. Haftanın yedi gününü arkadaşlarla bölüştük. Her gün başka arkadaşlarımız kedi evine gelip, buranın temizliğini yapıyor. Burada kediler için düzenli besleme yapıyoruz. Sadece kedi evini değil, çevre temizliğnii de yapıyoruz. Kampuste bulhduğumuz sahipsiz kedileri getirip burada besliyoruz. Onlar da hayatlarından çok memnunlar. Yemleri bağışlarla ya da ailelerimizin bizlere gönderdiği harçlıklarıyla karşılamaya çalışıyoruz.