Haberler

Erzurum Tanıtım Günleri"Ne Yoğun İlgi

Abone Ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 1 Şubat'ta başlayan tanıtım günlerinde, Erzurum'a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları gibi ürünlerin yanı sıra, hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.

Stantları ziyaret eden vatandaşlar, Erzurum'un lezzetlerini tatma ve satın alma imkanı buluyor.

Kocaeli Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aylık bir çalışma sonucunda organizasyonunun gerçekleştirildiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlenen etkinlikte, büyük katkıları olduğunu ifade eden Koç, "Buradaki görselliğe baktığımda kafamda Erzurum canlanıyor. Burada yıllarca Erzurum'a gidememiş insanları duygulandıkları için ağlarken gördüm. Vatandaşlarımız burada mutlu oluyor." şeklinde konuştu.

Ahmet Aydın da Erzurum'un, coğrafi ve iklim şartları nedeniyle batıya çok fazla göç veren bir şehir olduğuna değinerek, "Dolayısıyla nüfusunun yarısı il dışında. Bu gibi tanıtım günleri bizim için çok iyi oluyor. Erzurum'umuzu burada yaşamış oluyoruz. Bu organizasyona vesile olanlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Hatice Şen ise etkinliğin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Memleketimin insanlarını, farklı ürünlerini görmeye geldim. Alışveriş yapalım canlılık olsun, bir katkımız olsun." dedi.

Erzurum Tanıtım Günleri, 5 Şubat'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title