Haberler

Eşbaşkan Kışanak'a 10 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Kışanak, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargı önüne çıkacak.

İddianamede, Diyarbakır'da KCK'ya yönelik operasyonlarda Kayapınar ilçesinde bir evde ele geçirilen harddiskin incelenmesiyle ulaşılan bilgilerde, Kışanak'ın KCK yapısı içerisinde görev aldığı ileri sürülüyor.

KCK/TM yapılanmasının Türkiye sorumlusu Sabri Ok'un, aralarında Kışanak'ın da bulunduğu bazı kişilere görev talimatı içeren mektup gönderdiğinin belirlendiği aktarılan iddianamede, "Bu dokümanlardan açıkça belli olduğu gibi, Kışanak'ın KCK/TM yapılanması içinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede, ayrıca farklı bir mekanda ele geçirilen dokümanda da KCK/TM yapılanması içerisinde Kışanak'ın da adının geçtiği belirtiliyor. Mahkeme kararlarıyla yapılan ortam dinlemelerinde de, örgüt mensuplarının değişik tarihlerde yaptığı görüşmelerinde yine Kışanak isminin geçtiğinin tespit edildiği kaydediliyor. Örgüt güdümünde yayın yapan kanal, internet siteleri ve örgüt çağrıları doğrultusunda örgütçe önem atfedilen günlerde eylem ve organizasyonlara da Kışanak'ın siyasi faaliyet görünümü altında katıldığına işaret edildiği iddianamede, Kışanak hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kayapınar Sabri Ok Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title