Haberler

Ankara ile ilişkileri düzeltmeye yeşil ışık yakan Esed'in önemli bir şartı var

Güncelleme:
Abone Ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik görüşme yaptı. Esed, Suriye'nin kuzeyinde, terörle mücadele için görev yapan Türk askerlerinin varlığına atıfta bulunarak egemenlik vurgusu yaptı. Esed egemenlik şartını öne sürerek "Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açığız." ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le yaptığı görüşmede Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Esed'in Lavrentiev ile bir araya geldiği ifade edildi.

Ankara ile ilişkileri düzeltmeye yeşil ışık yakan Esed'in önemli bir şartı varSuriye Devlet Başkanı Beşşar Esed

SURİYE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE "EGEMENLİK" VURGUSU

Esed, Suriye'nin kuzeyinde, terörle mücadele için görev yapan ve bölgede huzuru tesis eden Türk askerlerinin varlığına atıfta bulunarak egemenlik vurgusu yaptı. Haberde, Esed'in görüşmede, " Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dediği belirtildi.

"ARABULUCULUKLARIN BAŞARISI İÇİN KOŞULLAR HER ZAMANKİNDEN DAHA UYGUN"

Lavrentiev'in ise Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik tüm girişimleri desteklediklerini belirterek, "Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu görüyoruz. Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır." şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vladimir Putin Dış Politika Beşşar Esed Politika Türkiye Güncel Ankara Suriye Rusya Terör Suriye Rusya Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (37)

Fatih Erdem:

Haberin başlığı uzlaşı için esadın şartı var diyor ama şartı nedir yazmayı unutmuşlar sanırım??

Yanıtla30353
sağdan muhalif:

Yani demek istiyor ki benim petrolüme göz dikme tayyip :)

5533
Batuhan Aksu:

" Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır."

1134
Nuri Aga:

Hemen barış sağlansın suriyelilerin hepsi dönsün... Sizce dönerler mi?

Yanıtla35325
Nuri Aga:

Dislike atanlar siz suriyelisiniz ellaam

234
Hiç Heç:

Esad'a niye yüz çevirdik hiç anlamadım ki? Suriye kaybedilirse sıra Türkiyeye gelir. Onun orada olması lazım. Hemen barışalım.

Yanıtla63201
Blackened:

Suriye zaten kaybedilmis sen neden bahsediyosun? Tam Amerika'nın istediği ortam. Ülkenin kuzeyine kurt devletini kurdular sıra çoktan bize geldi

45132
Mustafa GABBAZ:

ABD ile beraber hareket Suriye nın toprak bütünlüğünü tehdit et sonrada Esad a niye yüz verdik? Hakkaniyetli olun..

421
Şerin Eye:

tahminen şarti turkiyenin suriyeden cikmasi istiyecek

Yanıtla5162
Batuhan Aksu:

Arkadaş siz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz ki! Neden 22 yıldır bu parti iktidar sebebi belli.

2752
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title