Haberler

Esenyurt'ta 11 İşçinin Ölümüne İlişkin Dava

Güncelleme:
Abone Ol

Esenyurt'ta 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar ile 5 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren İnşaat Mühendisi ve A sınıfı İş Güvenlik Uzmanı Şinasi Oymak, Kaldem İnşaat Firması'nda Haziran 2011 yılı Haziran'ında iş güvenliği danışmanı olarak çalışmaya başladığını belirtti.

Oymak, 3-4 hafta kadar, haftanın bir günü şirkete iş güvenliği danışmanı olarak hizmet verdiğini ifade ederek, "İnşaat alanında bulunan şantiyeye gittim. İş yerinin düzensiz olduğunu gördüm. Benim görevimi tam olarak yapabilmem için bana inşaat mühendisi olan iş güvenliği elemanının yardımcı olması gerekiyordu. Halbuki yanıma böyle bir yardımcı verilmedi. Tekniker olan bir kişi yanıma verildi. İşçilere iş güvenliği ile ilgili eğitim verilmesi gerektiğini söyledim. Fakat işçiler toparlanamadı, eğitim ortamı sağlanmadı ve eğitim veremedim" dedi.

Gerekli çalışma ortamı olmadığı için işi bıraktığını ve bir daha aynı iş yerine uğramadığını söyleyen Oymak, işten ayrılmasından 8 ay sonra da bu yangın olayının meydana geldiğini anlattı.

Oymak, inşaat alanında işçilerin çadırlarda barındığını, barınma yerlerinin işçilere yeterli olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

Söz alan müşteki Sebahattin Yağal, yangında ölen Ahmet Yağal'ın ağabeyi olduğunu, onunla yaptığı telefon görüşmelerinde çalışma şartlarının uygun olmadığını ve işten ayrılmak istediğini aktardığını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Müşteki Selami Topal da yangında ölen Seyfettin Topal'ın babası olduğu gerekçesiyle davaya katılmayı talep etti.

Tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Özmutlu, müşteki olarak dinlenen Sebahattin Yağal ile Selami Topal'ın suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan davaya katılma taleplerinin kabulüne, yakalamalı sanık Mehmet Altun'un yakalanmasının beklenmesine, delillerin eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra dosyanın kusur incelemesi yapılması için bilirkişiye gönderilmesine ve delil durumunda bir değişiklik olmadığından tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, yakalamalı sanık Mehmet Altun'un yakalanmasının beklenmesine, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 11 Mart'ta saat 21.00 sıralarında Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıd Caddesi'ndeki Marmara Park şantiyesinde, inşaatı devam eden alışveriş merkezinin kaba inşaatını üstlenen Kaldem Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin işçi barınma çadırlarında yangın çıktığı kaydediliyor.

Yangında 11 işçinin hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar, hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Altun, tutuksuz şüpheliler Sezgin Atalay, Süleyman Aslan, Arif Korkmaz, Kaan Akarsu, Ömer Faruk Gülmez, Hikmet Tezcan ve Andreas Michael Hohlmann'ın, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" ve "taksirle yangına neden olmak" suçlarından 2 ile 23 yıl 6'şar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Altun Kadir Altun Esenyurt Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title