Haberler

Eski Başbakana 8 Milyar Dolarlık Rekor Ceza

Güncelleme:
Abone Ol

Tayland eski Başbakanı Yingluck Shinawatra hakkında, 'Pirinç Şeması' projesinde halkı zarara uğrattığı gerekçesiyle 8 milyar dolarlık tazminat cezası ödemesine karar verildi.

Tayland eski Başbakanı Yingluck Shinawatra hakkında, kendi döneminde yürüttüğü 'Pirinç Şeması' projesinde halkı zarara uğrattığı gerekçesiyle Tayland mahkemesi tarafından 8 milyar dolarlık tazminat cezası ödemesine karar verildi.

'PİRİNÇ ŞEMASI' PROJESİ

Tayland eski Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın başlattığı 'pirinç şeması' projesinde pirinci halktan devlet olarak satın alıp tüm dünyadaki pirinç ihracat fiyatlarını düzenlemeyi istiyordu.

PARLEMENTO FESHEDİLDİ

Ancak parlementonun feshedilmesi ve ardından gerçekleşen darbenin ardından halktan toplanan pirinçler satılamadı ve bir çoğu çürümeye terkedildi.

EKİM YASAĞI GETİRİLDİ

Ardından da pirinç üreticilerine de ekim yasağı getirildi ve yılda iki yerine sadece bir kez hasat yapılmasına izin verildi.

8 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT

Halkın ve devletin bu şekilde zarara uğramasının faturası da eski başbakan Shinawatra'ya kesildi. Mahkeme Shinawatra'nın 8 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi.

KARAR İTİRAZ GELDİ

Shinawatra ailesinin karara itirazının ardından başbakan yardımcısı Wissanu Krea-ngam bir komite kurularak tazminatın tekrardan değerlendirileceğini duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yingluck Shinawatra Tayland Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title