Eski CHP'li Yerlikaya, AK Parti'ye Geçişini Anlattı
Coşkun Ergül - Eski CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, "Mehmet Ali Şahin benim İstanbul Hukuk'tan arkadaşım,ben onunla görüşüyorum.'Nasıl olur' falan diye konuşuyorduk."
Coşkun Ergül - Eski CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, "Mehmet Ali Şahin benim İstanbul Hukuk'tan arkadaşım,ben onunla görüşüyorum. 'Nasıl olur' falan diye konuşuyorduk. O da Sayın Başbakana iletmiş. Başbakan da 'başımızın üstünde yeri var, onur duyarız' demiş. Partiye katılımım böyle gerçekleşti" dedi.
AK Parti Grup Toplantısı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet taktığı törenle AK Parti'ye katılan Yerlikaya, geçiş sürecini AA muhabirine anlattı.
Yerlikaya, "AK Parti'ye katılmanızdan dolayı olumlu ya da olumsuz tepki aldınız mı-" sorusu üzerine, 1991'den beri CHP'de politika, 1995'den beri de milletvekilliği yaptığını, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu'nda görevler aldığını söyledi.
Böyle siyasi hayatı olan birisinin iktidar partisine geçmesinin, olumlu tepkiler alması kadar, kısmen de olsa CHP'lilerden eleştiriler almasının doğal olduğunu belirten Yerlikaya, "CHP'liler, 'oraya gitmene biz üzüldük. Senin emeğin burada çok, neden böyle yaptın-' dediler. Bunları söyleyenlerin bazıları eski milletvekilleri ama bazı eski milletvekilleri de 'iyi yaptın, bu böyle gitmez' dediler" diye konuştu.
Yerlikaya, gelen telefonlara cevap verdiğini, neden AK Parti'ye geçtiğini anlattığını ifade ederek, "Türkiye genelinde çok olumlu tepkiler aldım, özellikle de Alevi camiası içinden" dedi. Alevi camiasının, "İnsanların bir yere geçmesi normaldir ama önemli olan oradaki çalışmalarıdır, Alevi sorunlarına katkı sağlarsanız iyi olur" dediğini aktaran Yerlikaya, olumsuz görüş belirten Alevi Dernek Başkanı'na rastlamadığını veya böyle bir telefon almadığını bildirdi.
Cem Vakfı'ndan birisinin, "insanların partiye geçişi önemli değil ama önemli olan orada yapacaklarıdır" sözlerini kullandığını anlatan Yerlikaya, kendisini arayan iki vatandaşın telefonda, "Rahat ol, devam et çalışmalarına, gayet iyi gidiyor. Artık bir yerde bizim de Tunceli'nin de makus talihi kırılsın,
(muhalefet,muhalefet) bir yere gelemedik, bir şeyler yapılsın" dediğini vurguladı.
-"Milletvekilliği teveccühü gösterirlerse kabul ederiz"-
Yerlikaya, "Bir sonraki seçimde sizi Tunceli'den AK Parti milletvekili adayı olarak görebilir miyiz-" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bu partiye geçişimde böyle bir pazarlıkla gelmedim, bu konuşulmadı. Ben CHP'de politika yapamayacağımı anladım. Neden anladım- Beni herhangi bir yere seçemedikleri için değil. CHP'nin tamamen değiştiğini, belli bir noktada Türkiye'deki sorunlara çözüm getiremeyeceğini, tıkandığını anladım. Evde de hanımla, çocuklarla, dostlarla 'ne yapabiliriz-' diye konuştuk ve Sayın Başbakan'ın son açılımları da bizi çok düşündürdü. Başbakan bu söylemleriyle bize çok yaklaştı. Bu nedenle 'burada devam edelim' dedik."
"Başbakan'ın daveti mi oldu-" sorusu üzerine ise Yerlikaya, AK Parti'ye geçmesinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin sayesinde gerçekleştiğini anlattı. Yerlikaya, "Eski bakanlardan Mehmet Ali Şahin bey benim İstanbul Hukuk'tan arkadaşım. Ben onunla görüşüyorum. 'Nasıl olur' falan diye konuşuyorduk. O da Sayın Başbakana iletmiş. Başbakan da 'başımızın üstünde yeri var, onur duyarız' demiş. Böyle gerçekleşti" şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun da daha önceleri davette bulunduğunu belirten Yerlikaya, gönlünden milletvekilliği geçip geçmediğinin sorulması üzerine, "Benim amacım adayların demokratik yoldan seçilmesidir. Tunceli halkı, AK Parti Tunceli teşkilatında çalışan arkadaşlar, ilçe başkanları, delegeler böyle bir teveccüh gösterirlerse, biz deneyimli bir politikacıyız, kabul ederiz. Ama yok, 'daha genç bir adam var.' Hay hay...Ona da varız" ifadelerini kullandı.
Sinan Yerlikaya, sadece, Türkiye'nin Kürt ve Alevi vatandaşlarının meselelerinin çözülmesini istediğini dile getirerek, terörün sonlanmasından sonra Tunceli'nin güzel doğasının da turizme açılacağını anlattı.
Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM