Eski DGM Savcısına Baro Seçimlerinde Sert Tepki
Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kuruluna gelen eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, bir grup avukat tarafından protesto edilince oy kullanamadan salondan ayrıldı.
Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kuruluna gelen eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, avukatkların protestosuyla karşılaştı. Yüksel, protestolar karşısında oy kullanmadan salondan ayrıldı.
OY KULLANAMADI
Emekli olduktan sonra Ankara Barosuna kaydolan Yüksel, seçimlerde oy kullanmak üzere sabah saatlerinde genel kurulun yapıldığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geldi. Bir grup avukatın protestosuyla karşılaşan Yüksel, oy kullanamadan fakülteden ayrıldı.
"KATİL AVUKAT İSTEMİYORUZ"
Yüksel, öğleden sonra, bu defa yanında çok sayıda sivil polisle tekrar fakülteye geldi ve oy kullandı. Bu sırada bir grup avukat da Yüksel'in oy kullandığı sınıfın önünde toplanarak, "Avukat değil, işkencecisin", "Katil avukat istemiyoruz", "Polis defol" sloganları attı. Bu sırada çıkan arbedede Yüksel'e bası avukatlar tarafından atılan yumrukların sırtına isabet ettiği de görüldü.
POLİS YARDIMIYLA FAKÜLTEDEN AYRILDI
Yüksel, polisin yardımıyla fakültenin arka kapısından dışarı çıkarıldı. Bu sırada polisler ve protestocu avukatlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bazı avukatlar, Yüksel'i avukatlığa kabul eden Ankara Barosu yöneticilerine de tepki gösterdi.
NUH METE YÜKSEL KİMDİR?
Eski DGM savcısı Nuh Mete Yüksel, 28 Şubat döneminde çok sayıda soruşturmayı yürütmesi ve Merve Kavakçı'nın evine gece yarısı baskın yapması ile tanınıyor. DGM döneminde Türkiye'nin en çok konuşulan soruşturmalarına imza atan Yüksel, 'Demir Savcı' lakabıyla anılıyordu.
MERVE KAVAKÇI OLAYI
Nuh Mete Yüksel, Merve Kavakçı'nın evine baskın yapılması ile ilgili de pişman olmadığını belirterek şunları söylemişti:
"ABD'de Hamas'ın düzenlediği toplantılarda konuşması üzerine yürütülen bir soruşturmaydı. İfade çağrılarına icabet etmemiştir. Bu nedenle evine gözaltına almaya giden Terörle Mücadele polislerine sorun çıkarılmış. Emniyetten beni aradılar ve içeriye alınmadıklarını söylediler. Ben de soruşturma savcısı olarak evine gittim. Baktım Kavakçı'nın evden çıkarılmasına izin vermiyorlar. Hem evdeki çocuklar üzülmesin, hem de olay daha fazla büyümesin diye gözaltı olayında vazgeçtik ve ordan ayrıldık. Kavakçı'nın evine gidilmesi yasal bir olaydı. Bundan pişman olmam için bir sebep göremiyorum."