Haberler

Eski İl Jandarma Komutanı, Hakkında Yazılan Yolsuzluk İhbar Mektubuyla Emekliye Sevk Edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Albay Erdal Eren'in devletin görev için tahsis ettiği araçları ailesinin özel işlerinde kullandığı, esnaflardan "geri ödemek" şartıyla para alarak ödemediği gibi bir dizi yolsuzluğa imza attığı ileri sürüldü.

Tekirdağ eski İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren hakkındaki iddialarla çalkalanıyor. "Vatanını seven birkaç kişi" başlığıyla bir ihbar mektubuna imza atan bir grup esnafın iddiaları üzerine Eren emekliliğe sevk edildi, hakkında dava açıldı.

"GERİ ÖDEYECEĞİM" DEYİP BORÇ ALMIŞ

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ile iş yapan bazı esnaflar, geçen yıl kaleme aldıkları ihbar mektubunda, Albay Eren'i Jandarma Genel Komutanlığı'na ihbar etti. Mektupta, Eren'in 2015- 2017 arasında devletin imkanlarını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanarak birçok gayrimenkul alıp sattığı, çok pahalı bir arabayı ruhsatsız çalışan bir tuğla fabrikasının sahibinden çok ucuza alarak bunun karşılığında bu fabrikaya göz yumulduğu, yine Tekirdağ'ın değişik bölgelerinde mesken, arazi ve araç alıp sattığı, devletin görev için tahsis ettiği araçları kendisi ve ailesinin özel işlerinde kullandığı, esnaflardan "geri ödemek" şartıyla para alarak ödemediği gibi bir dizi yolsuzluğa imza attığı ileri sürüldü.

EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Eren hakkında "Görevi kötüye kullanma ve Taşıt Kanunu'na muhalefet" suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl hapis istemiyle 20 gün önce dava açıldı. Yolsuzluk iddiaları üzerine Albay Eren, 2017 Kasım'da Jandarma Genel Komutanlığı'na çağrılarak emekliye sevk edildi.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Erdal Eren Tekirdağ 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (40)

mevlana und şems:

kesin Rizelidir.

Yanıtla413
şurup:

niye emekli ediyorsunuz, direk atacaksın ordudan, bu milletin parasını hak etmiyor, onursuz.

Yanıtla112
tarık:

emekli etmek madalya vermektir hani ceza

Yanıtla58
rekor:

yorum yazanlar bu konuları anlamadan/ dinlemeden/bilmeden yazıyorlar. . . Olayda delil toplanmalı, ihbarı yapan araştırılmalı, titiz bir tahkikat yürütülmeli, hiç kimse ispatı olmayan hususlarda suçlanmamalı ayrıca bu dönemlerde iftira atan çok olur. Bu görevli vatansever biri olabilir ve bu ihbar görevinden uzaklaştırmak için FETÖ''nün bir kumpası olabilir. . Burada yazılanlara bakarak kimseyi karalamamanızı öneririm. . .

Yanıtla85
ANKARAGÜÇLÜ:

BU HERİF BİLİNEN, ASKERİYENİN İÇİNDE DAHA BİLMEDİKLERİMİZ VE DUYMADIKLARIMIZ, DANA GAVAKTAN YOLUNU ÇOK GÜZEL BULAN NİCELERİ HALEN VAR, VE OLMAYADA DEVAM EDECEK

Yanıtla111
Adınızı Yazın:

ben inanırım ordu mensubu eşittir yiyici. kendilerine ait evleri hastaneleri herşey beleş ihraç edilip emekli parası almamalı

Yanıtla65
DOKTOR BU NE?:

Biz adamımızı koruruz mantığı ile emekli ederseniz bu ülke düze çıkamaz. Keşke emekli etmeyip soruşturma açsaydınız ve ordudan atılması, her türlü lojman ve ordu sosyal tesislerinden mahrum edilmesi gibi cezaları gündeme getirseydiniz. Suçu yoksa da alnının hakkıyla emekliliğini ve emeklilikten kaynaklanan diğer ordu imkanlarını almış olurdu.

Yanıtla19
ali:

bu işleri bu ülkede yapan cok malesef ama iyi olmuş şikayet edeceksin tek olarak birleserek

Yanıtla18
KELKENEZ:

ALPAY DİYE BİR ARKADAŞIM VAR İDİ, O DA ALBAY GİBİ HIRSIZ UĞURSUZ İDİ.

Yanıtla17
hani adalet:

ihraç edilmesi hapse atılması gerekmezmiydi? geçmişte askeri yargı koruyordu şimdi de sivil yargı koruması mı var

Yanıtla08
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title