Haberler

Eski Milletvekili Kırımlı'nın Vefatı

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski milletvekili ve bakanlardan Ahmet İhsan Kırımlı'nın, Kırım Türklüğü'nün ufkunu aydınlatan kutup yıldızlarından birisi olacağını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski milletvekili ve bakanlardan Ahmet İhsan Kırımlı'nın, hayatını davasına adayan mümtaz bir şahsiyet olarak, Türk milletinin kutlu bağrında asla değeri azalmayacak bir şekilde yaşayacağını ve Kırım Türklüğü'nün ufkunu aydınlatan kutup yıldızlarından birisi olacağını belirtti.

Devlet Bahçeli, Ahmet İhsan Kırımlı'nın hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı taziye mesajında, Kırımlı'nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu, Kırım Türklüğünün, yakın zaman içinde, fikir, edebiyat ve sanat alanında zirve isimlerden olan Cengiz Dağcı'dan sonra çok önemli bir değerini daha kaybettiğini ifade etti.

Türk siyasetindeki ilkeli ve düzgün duruşuyla da hatırlanan Kırımlı'nın vefatının millet için büyük bir kayıp olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kırım Türklüğü'ne İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılan mezalimleri, reva görülen sürgünleri ve acımasızlıkları, bu kapsamda insanlıkla bağdaşmayan uygulamaları dünya gündemine taşıyan merhum Kırımlı'yı her daim iftiharla ve hayırla yad edeceğiz. Kendisi Kırım'da yaşanan felaketleri, çekilen ıstırapları, katlanılamaz dramları yüreğinde duymuş ve her platformda dile getirmekten hiç çekinmemiştir. Bu değerli fikir ve siyaset insanı; Türklüğün mefkuresini gururla sahiplenmiş, yolundan, mücadelesinden, inançlarından ve ülkülerinden hiç taviz vermeden düşüncelerini her ortamda açık yüreklilikle ifade etmiştir. Şüphesiz bu üstün meziyetleriyle Sayın Ahmet İhsan Kırımlı, hayatını davasına adayan mümtaz bir şahsiyet olarak, Türk milletinin kutlu bağrında asla değeri azalmayacak bir şekilde yaşayacak ve Kırım Türklüğünün ufkunu aydınlatan kutup yıldızlarından birisi olacaktır.

Türk siyasetindeki şahsiyetli ve kırılmayan çizgisiyle, fikirlerindeki berraklık ve tutarlılıkla, milletimizin yararına olan her konudaki büyük hassasiyetiyle Türk milleti var olduğu sürece manevi hatırası hürmetle anılacaktır.

Bu vesileyle Hakk'a yürüyen Sayın Ahmet İhsan Kırımlıya Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, Türk siyasetine, Kırım Türklüğüne ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

- ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title