Haberler

Eski Sendika Başkanı Cezaevinden Çıktı

Abone Ol

Mersin'de 2005 yılında katıldığı bir eylemin ardından 2911 sayılı yasaya muhalefet ettiği gerekçesiyle 15 ay hapis cezasına çarptırılan eski SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Yargıtay'daki karar düzeltmenin ardından 4 ay sonra tahliye oldu.

Mersin'de 2005 yılında katıldığı bir eylemin ardından 2911 sayılı yasaya muhalefet ettiği gerekçesiyle 15 ay hapis cezasına çarptırılan eski SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Yargıtay'daki karar düzeltmenin ardından 4 ay sonra tahliye oldu.

Eski Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı ve SES Genel Merkezi Denetleme Kurulu Üyesi Yılmaz Bozkurt ile eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Gürsel Şenşafak ve eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yıldırım hakkında 2005 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten dava açıldı. Mersin 3. Asliye Ceza Mahkemesi, dava sonunda 3 sendikacıya 15'er ay hapis cezası verdi. Hapis cezasının Yargıtay tarafından da onanmasının ardından 23 Ağustos 2012 tarihinde tutuklanarak Mersin Açık Cezaevi'ne konulan Bozkurt, 21 Mart 2012 tarihinde Adalet Bakanlığı'na yapılan 'kamu yararı' başvurusu sonucunda Yargıtay'ın karar düzeltme kararıyla 4 ay 4 gün yattığı cezaevinden dün tahliye oldu.

KESK'e bağlı SES üyeleri, bugün sendika binası önünde yaptıkları açıklama ile Bozkurt'a destek verdiler. Sendikanın önündeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan SES üyeleri sloganlar attı. Yılmaz Bozkurt ile kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aynur Şahin'in de katıldığı eylemde açıklama yapan SES Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, bugüne kadar 2911 sayılı Yasa'yla ilgili on binlerce dava açılmasına, bu davalar sonucunda herhangi bir tutuklama yaşanmamasına karşın 3 sendikacının tutuklanmalarının siyasi bir karar olduğunu savundu. Yargıtay'ın Bozkurt, Şenşafak ve Yıldırım ile ilgili yaptığı yanlıştan 4 ay sonra dönebildiğini, Aynur Şahin'in ise savcılığın artık itiraz edemeyeceği şekilde deliller gösterilerek daha duruşma günü belli olmadan serbest bırakıldığını belirten Günbat, bunun KESK'e yapılan baskılar ve tutuklamaların ne kadar ciddiyetsiz olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Günbat, bundan sonra da mücadelelerini sokaklarda sürdüreceklerini kaydetti.

Yılmaz Bozkurt ise, 23 Ağustos'ta evinden alınarak cezaevine konulduğunu anımsatarak, o günden bu yana kendisine destek veren herkese teşekkür etti. 1994'ten bu yana sendikacılık yaptığını belirten Bozkurt, "Bu ülkeyi yönetenler yalnızca sokaktan korkuyorlar. Görüyorsunuz, ODTÜ'deki olaylar ve ardından ODTÜ öğrencilerine verilen destekle direniş tüm Türkiye'ye yayılıyor. Adana'da ODTÜ öğrencilerine destek verenlere dün akşam operasyon yapılıyor. Çalışma Bakanlığı'nın önünde insanca yaşamak için eylem yapan Devrimci Sağlık-İş üyelerine müdahale ediliyor" dedi.

Cezaevlerinde 66 KESK üyesinin bulunduğunu, 45 yılla yargılanan bir sendikacının mahkemede serbest bırakıldığını anlatan Bozkurt, "Şimdi bize gözdağı mı verdiler. Gözdağı verdilerse ben buradayım, yarın da sokakta olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Aynur Şahin de, baskılara boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. Açıklamaların ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Yıldırım Yargıtay Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title