Haberler

Eskişehir'de Tiyader Türkiye Turizm Çalıştayı

Abone Ol

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) tarafından düzenlenen TİYADER Türkiye Turizm Çalıştayı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) yapıldı.

Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) tarafından düzenlenen TİYADER Türkiye Turizm Çalıştayı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yapıldı.

ESOGÜ İkisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içinde yer alan Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay yaptı. Günay, nitelikli insan gücünün önemine değinerek, "Memlekette hizmetlerimizi sürdürürken biz hep elimizin altında yetişmiş insan bulamıyoruz. Artık Türkiye'de açılan onlarda turizm fakültesinde, yüksek okulunda nitelikli adam yetişiyor. Biz yıllarca mektepli olmayan alaylılarla bu işi yürütüyoruz. Uygulamanın içerisinde yetişenlerle, bazen onlar belki diğerlerinden daha başarılı ama ben her alanda nitelikli insan gücünün doğru zamanda doğru yerde kullanılması gerektiğini iddia eden birisi olarak bunu çok önemsiyorum" dedi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise üniversitedeki turizm fakültesi ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Gönen, "Turizm artık öğretim üyeleri, akademisyenler olan bir alan durumundadır. Turizm alanı yasal bir düzenleme ile sisteme kavuşturulmak durumundadır. Üniversitemiz Turizm Fakültesi, öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından kurulan ve merkezi Eskişehir olan TİYADER, akademik danışma kurulu ve sektör danışma kurulu üyelerinin görüşleri doğrultusunda bir kanun taslağı hazırlamış bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Nişantaşı Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Asım Saldamlı, turizm sektöründe nitelikli kişilerin tutunmasının zor olduğunu belirterek, "Türkiye'de ağırlama endüstrisi ve turizm sektöründe nitelikli personele çok ihtiyacımız var. özellikle hizmet sektöründe insan kalitesinin insana hizmet verirken ön plana çıkması, bu konuda eğitim veren üniversitelerin, liselerin ya da meslek örgütlerinin kursları sektöre nitelikli eleman yetiştiriyor. Ancak bu nitelikli elemanların sektörde tutunmaları çok zor. Hem ülkemizde hem de uluslararası arenada Türkiye'yi rekabetçi bir ülke haline getirebilmesi için profesyonel insanlara ihtiyacımız var. bu alanda eğitim veren kurumdaki nitelikli personeller sektörde mesleki yasa olmaması nedeniyle farklı mesleklere kaymaktadır. Yıllardır sektöre nitelikli elemana olan ihtiyaç hiç kapanmadı. Bu ihtiyacın kapanması adına TİYADER böyle bir çalışma başlatmış oldu. Nişantaşı Üniversitesi Turizm Bölümü ve Gastronomi Bölümü olarak biz de bu çalışmalarından dolayı TİYADER'e teşekkür ediyor ve desteğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

TİYADER Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise turizm alanındaki eksikliklere değinerek, diplomalı kişilerin mesleklerini yapabilmeleri için yasa taslağı oluşturacaklarını söyledi. Prof. Dr. Erbaş, "Turizm alanında turizm diplomaları çalışmıyor. Ülke milyarlarca liralık eğitim harcamaları yapıyor ve her düzeyde personel yetiştiriyor, fakat kanun boşluğu sebebiyle yetiştirilen bu elemanlar sektörde yerini alamıyor. Dolayısıyla turizm sektörü niteliksiz elemanlarla çalışmak zorunda kalıyor. Turizm sektöründe sadece diplomalıların çalışması lazım. Mevcut alaylıların intibak ettirdikten sonra sektöre sadece diplomalılar müracaat etmeli. Türkiye turizm meslek teşkilatı da kurulabilir. Bununla ilgili bir yasa taslağı hazırladık. Bunu burada tartışacağız. Buraya akademisyenleri davet ettik. Bu kanun maddelerini tartıştıktan sonra Türkiye genelinde öğrenci kurultayı yapacağız. Dünyada en büyük insan hakları ihlali diploma haklarının ihlalidir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Avrupa Birliği Fazıl Tekin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title