Haberler

Estonya Heyeti, Gto'yu Ziyaret Etti

Abone Ol

Estonya'nın Tartu Belediye Başkanı Urmas Kruuse ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Estonya'nın Tartu Belediye Başkanı Urmas Kruuse ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Kruuse ve beraberindeki heyet, ziyaretleri sırasında GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, Estonya ve Gaziantep arasındaki ortak yatırım ve işbirliği olanaklarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Mehmet Durdu Yetkinşekerci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Sayın Başkan Kruuse ve heyetini Gaziantep'te görmekten ve Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk" dedi.

Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında heyete bilgiler veren Yetkinşekerci, "Gaziantep bulunduğu coğrafya itibariyle ticari anlamda stratejik bir öneme sahip. Özellikle hedef pazarlara olan yakınlığının yanı sıra üretim ve pazarlama potansiyeli Gaziantep'i son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline getirdi. Ben Estonyalı ve Gaziantepli iş adamlarının bu anlamda ortak yatırım ve işbirliği içerisine girebileceği düşüncesindeyim. Bunun için de bugünkü ziyaretinizi önemsiyoruz" diye konuştu.

Estonya'nın Tartu Belediye Başkanı Urmas Kruuse ise konuşmasında, Estonya ve Türkiye arasında 2012 yılı sonu itibariyle 500 milyon doları bulan bir ticaret hacmine ulaşıldığını ancak, bu rakamın çok düşük olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Gaziantep'in sanayisinin geliştiğini gözlemliyoruz. Gaziantepli iş adamları ile ticaret yapmayı ve bu anlamda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Estonya'da Türk iş adamlarının yatırım yapmaları için tüm koşullar hazır. Özellikle İskandinav ülkeleriyle ticaret yapmak isteyen Türk iş adamlarını Estonya'ya bekliyoruz."

Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yetkinşekerci, ziyaretleri anısına Estonya'nın Tartu Belediye Başkanı Kruuse ve Estonya Ticaret ve Sanayi Odası Tartu Başkanı Toomas Hansson'a plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Mehmet Durdu Estonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title