Etkili İletişim Yoluyla İnsanları Tanımak
Saygın, etkili iletişimin bir sanat olduğunu ve bu yolla insanları tanımanın mümkün olduğunu söyledi.
Hasbahçe Söyleşileri'ne Konuşmacı olarak katılan Oğuz Saygın, etkili iletişimin bir sanat olduğunu ve bu yolla insanları tanımanın mümkün olduğunu söyledi. İnsanları etkilemenin en önemli unsurlarından birinin de beden dili olduğunu söyleyen Saygın, kendine özgü anlatımıyla programa katılanları adeta etkisi altına aldı.
OĞUZ SAYGIN KİMDİR?
1952 İstanbul doğumlu olan Oğuz Saygın, Kişisel Gelişim ve NLP uzmanıdır. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Saygın, 2008 yılında Düşünce Akademisi'ni kurmuştur. 1996′dan beri çeşitli radyo ve televizyon programlarına katılmış, gazete ve dergilerde makaleler yazmış olan Oğuz Saygın, çeşitli Üniversitelerde ve birçok yabancı ülkede konferans ve eğitim vermiştir.
03 Ağustos Cuma günü, Hasbahçe Ramazan Etkinlik Alanında bulunan Kitap Fuarında, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oğuz Toktekin, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ve İnsan Kaynakları Müdürü Zeki Yazıcı'nın da bulunduğu Kağıthanelilerle buluşan Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, İnsanları Tanıma Sanatı olan "Etkili İletişim"i kendi beden dilini kullanarak anlattı.
Ailenin fertlerinden olan çocukların eğitiminde, en az anneler kadar babaların da özen göstermesi gerektiğini söyleyen konuşmacı, iletişimin çeşitli kuralları olduğunu vurguladı. İletişim kurmada yargılama yönteminin yanlış olduğunu belirten NLP Uzmanı, dinleyerek ve empati yaparak iletişim kurmanın en doğru yol olduğunun altını çizdi.
RENKLERİN DE İNSAN KARAKTERLERİ ÜZERİNDE ETKİSİ VAR
İnsanları tanıma yönteminde renklerin de bir kıstas olduğunu belirten Saygın, Kırmızı rengi sevenlerin kendilerine çok güvendiklerini, Sarı rengi sevenlerin dağınık ve şakacı olduklarını, Yeşil rengi sevenlerin sakin karakterli olduklarını ve Mavi rengi sevenlerin ise diğerlerine oranla daha düzenli ve tertipli olduklarını söyledi.
"SURLAR ÖRÜLMEDEN ÇOCUKLARIMIZI EĞİTELİM"
Hayatın bir devridaim olduğunu, ancak bizden sonra gelen kuşakların bunu devam ettirdiklerini söyleyen konuşmacı, 0-6 yaş aralığında verilen eğitimin etkisinin en verimli çağ olduğunu vurgularken, 6-9 yaş arası eğitimin son şans olduğunu söyledi. 9-12 yaş arasında artık surların örüldüğünü ve girilmesinin oldukça zor olduğunu söyleyen Saygın, maneviyatın bittiği yerde ailelerin kanunlarla idare edildiğini ifade etti.
Kağıthane'yi çok sevdiğini ifade eden konuşmacımıza Lale figürlü kristal plaket ve "Kağıthane Tarih Envanteri" kaynak kitabı takdim edildi.