Haberler

Etkin İletişim İçin 'Biz' Bilinci

Güncelleme:
Abone Ol

Esenler Belediyesi çalışanlarına kurum içi eğitim semineri veren Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, kurum içi etkin iletişim için 'biz' bilincinin önemine dikkat çekti.

Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurum içi eğitim seminerleri kapsamında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Biz bilinci ve İletişim" konusunda belediye personelini bilgilendirdi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde Prof. Dr. Recep Bozlağan, Türkiye'deki kamu yönetim sistemine dikkat çekerek kurum içi etkin ve başarılı bir çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. İş hayatında ilerlemek ve yol almak için iş yerinde çalışanlar arasında birbirine karşı sevgi ve saygı olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bozlağan, "Başkalarının açığını yakalamaya çalışmamalı, işimizi tam olarak yapmaya çalışmalıyız" dedi.

Kişinin yaptığı işle göz önünde olmasının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Bozlağan, işyerinde sorumluluğun paylaşılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

ÖNCE KENDİ SORUMLULUĞUMUZ

'Biz' bilincini engelleyen tavırlar ve düşünceler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Bozlağan, dedikodu yapmanın, inatçılığın, şaka yoluyla iğnelemenin, yüz üstü bırakmanın, eleştiriye kapalı olmanın, suçu başkalarında aramanın, tehdit içerikli dil ve üslup kullanmanın bu tavırlardan bazıları olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Bozlağan, kendini dev aynasında görmek, bunalımlı görünmek, her fırsatta kaytarmaya çalışmak ve fırsat kollamak gibi düşüncelerin de biz bilincini engellediğini ifade etti.

Biz bilinci için yapılması gerekenleri de anlatan Bozlağan, iş bölümü ve görev dağılımının yapılması, görevin gerektiği şekilde yapılması ve kişinin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi vb… davranışların 'biz' bilincini oluşturacağını vurguladı. "Kişi önce kendi sorumluluğunu yerine getirmeli" diyen Bozlağan, "İş arkadaşlarımızın işlerini sürekli yapmaya çalışmamalıyız. Nerede duracağımızı bilelim. Nasıl konuşmamız gerektiğini bilelim. Paylaşmasını bilelim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Recep Bozlağan Türkiye Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title