Haberler

Ev Hanımı, 10 Yıldır Sahipsiz Kedilere Bakıyor

Abone Ol

Hayvansever Uzun: "Bir yerlere gidip, bayanlarla dedikodu yapmaktansa kedilerle bir arada olmak daha güzel"

ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da yaşayan ev hanımı Dilek Uzun, 10 yıldır sahipsiz kedilere bakıyor.

Küçük bir depoyu kedi barınağına dönüştüren Uzun, hayvanlar için yatak, ısıtıcı ve çeşitli oyuncaklar bulunduruyor. Her gece hazırladığı yemekle kedileri doyuran Uzun, 10 yıldır bu alışkanlığından ödün vermiyor.

?Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna ait kırtasiyenin deposunu küçük bir kedi barınağına dönüştürdüğünü belirterek, kediler için oluşturduğu barınağı kaçış yeri gördüğünü söyledi.

Depodaki raflara minder yerleştirdiğini kaydeden Uzun, şöyle konuştu:

"Kapıyı her zaman yarı açık bırakıyorum. Üşüyen kedilerimiz, geceleri buraya gelerek insanlardan korkmadan, tedirginlik yaşamadan uyuyabiliyor. Havaların çok soğuk olduğu dönemlerde kedilerin üşümemesi için depoda her zaman çalışan bir ısıtıcı bulunduruyorum. Kediler, burada yatarak ısınabiliyor. Deponun girişinde köpükten yapılmış bir de barınak var. İsteyen orada kalabiliyor. 'Kedilerime zarar verilmesin' diye girişe yerleştirdiğim kameradan her daim onları takip ediyorum."

"Dedikodu yerine onlara bakıyorum"

Hayvan sevgisinin önemli olduğuna dikkati çeken Uzun, "Ben ev hanımıyım. Bir yerlere gidip, bayanlarla dedikodu yapmaktansa kedilerle bir arada olmak daha güzel. Kedilerimin yemeklerini yedirdikten sonra bir süre onları seviyorum. Kucağıma çıkıyorlar, benle oynamaya çalışıyorlar. İnsanlardan eziyet gördüklerinden onlardan ürküyorlar. Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Dedikodu yapmaktansa onlarla zaman geçiriyorum" ifadesini kullandı.

Uzun, aksatmadan her gece kedilere yemek yedirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Evde artan yemeklerin içerisine 'besleyici olsun' diye pişirdiğim tavuk ciğeri ve vitamin eksikliklerini gidermek için kuru mamayı kediler için hazırlıyorum. Her akşam 20.00 gibi evden çıkarak barınağın çevresindeki sahipsiz kedilerin karnını doyuruyorum. Ardından gece Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün çevresine giderek, buradaki sahipsiz kedilerin karnını doyuruyorum. Kedilerin hepsi artık benim ineceğim saati biliyor. Beni gören kediler, hemen etrafımda toplanıyor" diye konuştu.

- Kedinin işkenceyle telef edilmesi

Hayvan Hakları Federasyonunun (HAYTAP) il temsilcisi olduğunu anlatan Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaklaşık bir yıl önce HAYTAP Çankırı Temsilciliği'ni kurduk. Bir yıldır temsilciliğini ben yürütüyorum. Bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve hayvan ölmeden önce görüntüsünü çektiği iddiasına 'vahşet' diyebiliyorum. Olayı duyduğumuzdan bu yana federasyon olarak ayaktayız. Hayvanlara eziyet sanki sokağa tükürmekle eş tutuluyor. Hayvanlara eziyet, Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılıp Türk Ceza Kanunu'na sokulmalı. Kedi katili şimdi dolaşıyor. Herkes, benim gibi hayvanları sevmeyebilir ama hayvanların da bu dünyada yaşama hakkı var. Onlara eziyet edilmemeli." - Çankırı

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Uzun Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title