Haberler

Ev Hanımlarından Sağlıklı Yaşam Teşekkürü

Güncelleme:
Abone Ol

Başkan Karaosmanoğlu'nun ziyaret ettiği SEKA Sporcu Eğitim Merkezi'nde sağlıklı yaşam için çalışma yapan ev hanımları kendisine teşekkür etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA Sporcu Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ''Kadınlar Sağlık İçin Harekete Geçiyor'' programına katılan ev hanımlarını ziyaret etti. Obeziteyi önlemek ve sağlıklı yaşamak için spor yapan ev hanımları, kendilerine böyle bir imkân sağlayan Başkan Karaosmanoğlu ile Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

BİZİM İÇİN BİR NİMET

Başkan Karaosmanoğlu'na SEKA Sporcu Eğitim Merkezi'nde spor yapan ev hanımlarını ziyaretinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ile Başkan Danışmanı Nermin Tol eşlik etti. Merkezde eğitim veren idareciler ve spor eğitmenleriyle görüşen Başkan Karaosmanoğlu, çalışma öncesinde ev hanımlarını da ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu'na memnuniyetlerini ileten ev hanımları, ''Başkanım, bu projeyle bizi evden çıkardınız. Salonumuzdan, eğitmenlerimizden ve bu projeden son derece memnunuz. Ev hanımları için bu bir nimettir. Projenin devam etmesini diliyoruz'' ifadesini kullandı.

HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM

Eğitime katılan ev hanımlarına seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ''Sağlıklı olmak için, zinde kalmak için, spor yapmak şart. Şehirde yaşayan insanlar hareketsizlikten dolayı mutsuz, hastalıklar artıyor. Bunların hepsinin altında hareketsizlik yatıyor. Ondan sonra hastanelerden çıkamıyoruz. Hayattan en önemli beklentimiz sağlıklı yaşamaktır. O nedenle dengeli beslenmek ve spor yapmak, hareketli bir hayat yaşamak gerekiyor. Burada öğrendiklerinizi evinizde uygulamaya devam etmelisiniz. Biz halkımızla beraber haftanın üç günü doğada yürüyüş yapıyoruz. Ben hepinizi tebrik ediyorum'' şeklinde konuştu.

SEKA SPORCU EĞİTİM MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin obeziteyle mücadelede sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanılmasını sağlamak amacıyla başlattığı "Obezite ile mücadelede hareketli ve sağlıklı yaşam projesi" yoğun bir ilgiyle devam ediyor. Çok sayıda ev hanımının katılımıyla gerçekleşen dersler SEKA Sporcu Eğitim Merkezi'nde yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü projeye 20-60 yaş arası ev hanımları katılıyor.

EĞİTİM PROGRAMI UYGULANIYOR

Ev hanımları 12 hafta süresince haftada 3 gün 45'er dakika olacak şekilde (haftada 3 seans) egzersiz programına katılıyor. Egzersiz programı kişinin sağlık durumuna göre hafif ve normal egzersiz olarak belirlenip uygulanıyor. Proje süresince kişilerden 15 günde bir antropometrik ölçümler (kilo, bel, kalça ve bacak çevresi vb) alınıyor. Böylece ölçümlerdeki olumlu ve olumsuz değişimler değerlendirilebiliyor. Program BESYO mezunu spor eğitmenleri tarafından yürütülüyor. Egzersiz programı çerçevesinde step, aerobik, plates uygulanıyor. Gruplara obezitenin önlenebilirliğine yönelik beslenme ve hareketli yaşam konularında eğitim programları oluşturuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Osman Poyraz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title