Haberler

Ev sahibinin yaklaşık 5 katına çıkardığı kirayı ödeyemeyen aile parkta yaşamaya başladı

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'de 2 yıldır kiracı olarak oturdukları evi satın alan kişinin 1500 liralık kirayı 7 bin liraya çıkarmasına direnen ve 1 yıl süren dava sonunda evden ayrılmak zorunda kalan iki çocuklu aile, parka serdikleri battaniyenin üzerinde yaşamlarını sürdürmeye başladı.

İzmir'de oturdukları evi satın alan kişinin 1500 lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmak istemesine direnen, 1 yıllık dava sürecinin ardından evi boşaltmak zorunda kalan iki çocuklu aile, parka serdikleri battaniyenin üzerinde günlerini geçiriyor.

7 BİN LİRA TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Bayraklı ilçesi Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde 2+1 dairede yaklaşık 2 yıldır kiracı olarak oturan ve 1500 lira kira veren iki çocuklu Begüm ve Mehmet Tıraş çifti, yeni ev sahibinin 7 bin lira kira teklifini kabul etmedi. Daha önceki ev sahibiyle olan kontratlarını gösterip 1500 lira olan kiraya yüzde 25 zam yapmayı öneren Tıraş ailesinin teklifini kabul etmeyen ev sahibi, 1500 lira olarak verilmek istenen kirayı da almadı.

Ev sahibinin yaklaşık 5 katına çıkardığı kirayı ödeyemeyen aile parkta yaşamaya başladı

TEMMUZ AYINDA EVDEN ÇIKARILDI

Yaklaşık 1 yıl kira ödenmediğini gerekçe göstererek mahkemeye başvuran ev sahibinin başvurusu üzerine tahliye kararı verildi. Tıraş ailesi, 4 yaşındaki kızları ve 2 yaşındaki oğullarıyla temmuz ayında evden çıkarıldı. Tanıdıkları ve çevredekilerin yardımıyla bir süre barınma ihtiyaçlarını gideren ve 1 aydır bütçelerine göre ev bulamayan Tıraş ailesi, son 10 gündür Şehit Üsteğmen Yunus Keskin Parkı'na serdikleri battaniyenin üzerinde yaşamını sürdürüyor. Yemeklerini de küçük tüpleriyle parkta yapan aile, yetkililerden kendi bütçelerine uygun bir ev ve iş istiyor. Eşinin gündelik işlerde çalıştığını, kendisinin de çocuklara bakmak zorunda olduğu için çalışamadığını anlatan Begüm Tıraş, yeni ev sahibine yüzde 25 zam yapıp devam etme teklifinde bulunduklarını ancak kabul edilmediğini söyledi.

"EV BAKTIK AMA FİYATLARI ÇOK YÜKSEK"

Yeni ev sahibinin istediği kirayı karşılayacak maddi güçlerinin olmadığını belirten Tıraş, şöyle konuştu; "Biz, 'Şu anda 7 bin lirayı veremeyiz' dedik. Eşim de sabit bir işte çalışmıyor. Arada sırada bulduğu işlerde, hamallık gibi işler olduğu sürece çalışıyor. 'Bütçemize göre kira verebiliriz' dedim. Kabul etmedi ve 'mahkemede hesaplaşırız' dedi. Mahkeme 1 yıl falan sürdü. O süreçte biraz oturma hakkı kazandık, ev baktık ama bildiğiniz gibi ev fiyatları çok yüksek. Bizden 1 yıllık kira, depozit istiyorlar. Şu anda kirayı zaten zar zor bulabilsek, depozito veremezsin. Emlakçı desen kendi komisyonunu istiyor."

Ev sahibinin yaklaşık 5 katına çıkardığı kirayı ödeyemeyen aile parkta yaşamaya başladı

"PARKTA MAKARNA, BULGUR PİLAVI YAPIYORUM"

Tıraş, kirayı eski ev sahibine elden verdikleri için bunu kanıtlayamadıklarını, uzun süre kira verilmemiş gibi gözüktüğünü, bu nedenle mahkemenin tahliye kararı verdiğini söyledi. Ev sahibine kira verdiklerini kanıtlamaya da uğraşmadıklarını ifade eden Tıraş, şunları söyledi; "Uğraşmak istemedik çünkü sokakta kaldık. Çocuklarım küçük bırakacak hiç kimsem yok. Biz de artık 1 ayı geçkin süredir dışarılardayız. Kimsemiz yok. Babam vefat etti. Eşimin de babası vefat etti. Sahip çıkan kimsemiz yok. Birkaç gün otelde misafir edildik. Bize yardımcı olacaklarını söylediler ama hiçbir yardım gelmedi. Bize gıda yardımı yapalım diyorlar. Parkta makarna, bulgur pilavı yapıyorum. Onlarla çocukların karnını doyuruyorum."

Kaynak: AA / Güncel

kiracı İzmir Aile Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (33)

Metin BOZKURT:

çok uzuldum yavrulara ALLAH vicdan merhamet versin yokmu hayır sever izmirli dert benim derdım degil ama utanç hepimizin imkan olsa esine iş bir sıcak yuva o kadar zengin varki merhametli biri çıksın ne olur çocugun ekmegi agzına alışı ne kadar acı verici öğün yok bisey yok antebe gelebilirlerse işte bulurum irtibata gecerlerse ama izmir çok uzak hepimiz kendi yagımızda kavruluyoruz ama sokakta yaşanmaz nolur biri yardım etsin durumu iyi olan

Yanıtla17487
RahimCalis:

Acilen ev sahipleri için daha ağır cezalar gelmeli mesela bu aileyi mağdur durumda bıraktığı için ev sahibinin evi mühürlenip 5 yıl boyunca kimseye kiraya veremez cezası kesilebilirdi. Zaten mahkeme tahliye kararı vermesin diye davaya gidip itiraz edip yargıtaya taşıyabilirlerdi ve 1 yıl daha vakit kazanırlardı yargıtayda onaylanmadan evden çıkmazlardı

Yanıtla330100
Zombi mahalli:

ne kadar dusuncelısın. kendi evini ver kardeşim 1000 liraya otursunlar.

29119
ismail bey :

Kiracıdan 1 yıllik kira bedeli alınmalıydı. 1 yıldır haram yemiş ve yedirmiş. Adamın malına ortak mı ? 7 bin tl normal bir kira bedeli. Senin gibi gaz verenlerin yüzünden sokağa düşmüş.

3669
atilla çekiç:

kim utansın

Yanıtla19375
Narter Nart:

Utanırlar mı sence... Ya da utanacak yüzleri mi kaldı!

21376
Sacid Köktürk:

Herkes ev sahibini haklı bulmuş asgari ücret alan adam 7 kiraya verince geriye kalan 4 binlira ile fatura mı yatirsin erzak mı alsın? Ev sahibi gibi düşünenler inşallah birgün sizde asgari ücretle kirada kalirsiniz o zaman anlarsınız!

Yanıtla66243
Sinan Çalışkan:

ne yapsın vatandaş yıllarca çalışsın ev yapsın daha sonra komik ücretlere kiraya mı versin. 1500 nedir ?

Yanıtla159138
Nebil İmben :

Ev kiraya vermek için alınmaz, barınmak için alınır.

9482
Birileri:

ev sahibi haklı ancak, kiracının da yaşama ve barınma hakkı var. vergisini ödüyor, askerliğini yapmış. Bu ülkeye faydalı olması için çocuklar yetiştiriyor. Burada tek suçlu hükumettir. Kira ve gelir farkına bakar mısınız. Çocuk olmasa karı koca çalışsınlar da çocukları kime bırakacaklar.

Yanıtla19247
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title