Haberler

Evde Okula Başlayan İş Adamı Okul Yaptırdı

Abone Ol

Elazığ'da babası bir köyde öğretmenlik yaparken evlerinin bir odasında okula başlayan iş adamı Ferhat Baykara, Adana'ya 28 derslikli ilkokul yaptırdı.

Elazığ'da babası bir köyde öğretmenlik yaparken evlerinin bir odasında okula başlayan iş adamı Ferhat Baykara, Adana'ya 28 derslikli ilkokul yaptırdı.

Elazığ'da bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya geldiğini belirten Ferhat Baykara, "Babam Mehmet Baykara öğretmen olduğu için köylerde çok zamanım geçti. O zamanlar köylerde okul yoktu. Babam kendi oturduğu evin bir odasında açtığı sınıflarda eğitim veriyordu. Ben de evimizin odasında okula başladım ve bugünlere geldim. İnşaat mühendisi oldum. O günlerde iyi bir yerlere geldiğimde kendi kendime okul yaptıracağım diye söz vermiştim. ve şimdi bu sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

Eğitimin bir ulus için olmazsa olmaz olduğunu, çocukların daha aydın yarınlara ulaşması için çok önemli olduğunu dile getiren Baykara, "Şimdi bu okulda cıvıl cıvıl çocuk seslerinin olması beni çok duygulandırıyor. Ömrüm yeterse kendi memleketim olan Elazığ'a da bir okul yaptırmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Ferhat Baykara tarafından yaptırılan Gönül-Ferhat Baykara İlkokulu'nun açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yapılmıştı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Baykara Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title