Haberler

Şirinyer'de Doğalgaz Patlaması

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir Şirinyer'de 5 katlı bir apartmanın zemininde bulunan dairede doğalgaz sıkışması sonucu büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Şirinyer Semti Yiğitler Mahallesi 26 numaradaki 5 katlı bir apartmanın zemininde bulunan dairede meydana geldi. Rulman üreten bir fabrikada işçi olan 28 yaşındaki Fatih İnal, ev hanımı eşi 28 yaşındaki Ceyda İnal ve 1.5 yaşındaki kızı Ayaz İnal'ın yaşadığı dairede, iddiaya göre, doğalgaz sıkışması sonucu büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. YOLDAN KİMSENİN GEÇMEMESİ FACİAYI ÖNLEDİ

Patlamanın şiddetiyle dairenin çevresindeki daire ve sokakta bulunan çok sayıda ev, işyeri ve aracın camı kırıldı. Evden çevreye mermer ve beton parçaları savrulurken, şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi olası bir faciayı önledi. Patlama sesini duyan mahalle sakinleri deprem sanarak panikle sokağa döküldü. Çevrenin savaş alanına döndüğünü gören mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarı alan 155 haber merkezi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibini sevk etti. Patlamanın etkisiyle duvarları yıkılan ve sadece kolanlarının kaldığı görülen evden şans eseri ciddi bir yara almadan çıkan İnal ailesi, kendi imkanları ile Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama anında üzerine duvar parçalarının düştüğü öğrenilen küçük Ayaz'ı annesinin kurtardığı öğrenildi. Patlama anında oluşan basınçla penceresi patlayan mahalle sakinlerinden Nazmi Barış ve Furkan Barış da ambulanslarla aynı hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Fatih İnal, Ceyda İnal İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kızı Ayaz İnal da Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer iki yaralı tedavisinin ardından taburcu edilirken, İnal çifti ve kızının hayati tehlikesinin sürdüğü yanık servisinde tedaviye alındığı bildirildi.

MADDİ HASAR BÜYÜK

Havanın aydınlanmasıyla birlikte çevredeki hasar daha da belirginleşti. Sokak boyunce ev, işyeri ve araçların camlarının kırıldığı, yolların tuğla ve beton ve cam kırıklarından geçilmez bir hal aldığı görüldü. Gecenin şokunu yavaş yavaş atlatan mahallede hayat normale dönmeye başladı. Patlamanın olduğu evin arka sokağındaki evde oturan işçi emeklisi Yusuf Akın, 'Oturduğumuz bina yerinden sallandı. Deprem oluyor sandık. Koşarak dışarı çıktık. Bir baktık patlama olmuş, depremle ilgili yokmuş. Tedirgin olduk' dedi. Evi ve park halindeki 35 P 6967 plakalı otomobili zarar gören fotoğrafçı, 32 yaşındaki Servet Tez, 'Evin halini görüyorsunuz neler yaşadığımız ortada. Mahallede büyük çaplı maddi hasar var. Patlama nedeniyle çok sayıda ev ve otomobil zarar gördü. Benimde ev ve otomobilimde zarar var. Komşumun otomobilinde camları parçalandı. Evden fırlayan mermer camları araçların üzerine düşmüş' diye konuştu. YAŞLI KADIN ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Patlamanın olduğu evin bitişiğinde oturan Dilek Erişilmez (48), 'Bizim evin sallandığını söylemek hafif kalır. Binamız yerden yükseldi sanki. Patlama anıyla ilgili hatırladığım tek şey toz bulutu. Annem yatak odasında uyuyordu. Odaya koştum. Kapalı olan demir panjurlar parçalanmış. Karşı evden bizim eve mermer ve beton parçaları girmiş. Annem Müjgan Erişilmez (75) ölümden döndü. Yatağın diğer kısmında yatsa üzerine düşecekti parçalar. Evin içini görüyorsunuz hep tuğla, mermer parçaları. Yetkililer gelip baktı ama bize herhangi bir açıklama yapmadı' dedi.

İNCELEME VE HASAR TESPİT SÜRÜYOR

İzmirgaz yetkililerinin, patlamanın kesin doğalgazdan kaynaklandığının söylenemeyeceğini belirtmesine karşın polis ve itfaiye ekipleri incelemelerini sürdürüyor. Patlamanın ardından güvenlik kordonuna alınan evde günün aydınlanmasına rağmen incelemelerin sürdüğü görüldü. Gün içinde de süreceği belirtilen araştırmalar sonrası patlamanın kesin nedeninin belirleneceği öğrenildi. Çevrede ayrıca gece başlayan hasar tespit çalışmalarının da gün boyu süreceği maddi hasarın büyük olduğu kaydedildi.

GÖRÜTÜ DÖKÜMÜ:

Patlama yerinden gündüz görüntü

Araçlardan görüntü

Yusuf Akın ile röp.

Dilek Erişilmez ile röp.

Servet Tez ile röp.

Patlamanın olduğu evden görüntü

Küçük Ayaz'ın harebeye dönmüş evdeki oyuncak atından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Akın Şirinyer Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title