Haberler

Evden Eve Nakliyecilerin Korsanla Mücadelesine Emniyetten Destek

Abone Ol

Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği'nin, korsanla mücadele konusunda Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapacağı belirtildi.

Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği'nin, korsanla mücadele konusunda Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapacağı belirtildi. Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Menduh Sevinç ve dernek yöneticileri Hasan Aşkın, Ahmet Akın, Mahmut İleri, Ekrem Ünal, Seyat Demir ve Levent Kömürcü'den oluşan bir heyet, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Gök'ü ziyaret etti. Ziyaretten çıkan sonuç, korsan ve belgesiz taşımacılarla ilgili olarak Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği ile Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliği yapacak olması olarak öne çıktı. Profesyonel ve belgeli evden eve taşımacıların üye olduğu Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği, hem tüketicilerin korunması hem de üyelerinin haklarının korunmasıyla sorunlarının çözümü noktasında İzmir Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapacak.

Ziyarette konuşan İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Gök, evden eve nakliyecilerin böylesine profesyonel bir şekilde ve dernek çatısı altında bir araya gelmiş olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, dernek yöneticilerinden kendilerine üye firmaların listesini iletmelerini, böylelikle Evden Eve Nakliyeciler Derneği ile yapacakları işbirliğinin daha faydalı sonuçlar doğuracağını söyledi. Evden eve nakliyecilik işiyle iştigal eden dernek üyelerinin şehir trafiğine giriş çıkışlarında, şehrin ana arterlerinde yaşadıkları sorunların çözümünde, İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak ellerinden gelen kolaylığı göstereceklerini açıklayan Emniyet Müdürü Gök, "Bizim için öncelikli konu, insan hayatıdır. Bununla birlikte, sizlerin yaşadığı sıkıntıları da yakından biliyoruz. Belirli saatlerden önce veya sonra, şehrin belli noktalarına giriş-çıkışlarınızda çeşitli sorunlar yaşadığınızı biliyoruz. Bu sorunların çözümü için Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği'ne ve üyelerinize elimizden geldiğince yardımcı olacağız ve kolaylık göstereceğiz" dedi.

K3 belgesi olmaksızın ev taşımacılığı yapan firmaların tespiti ve gerekli cezaya çarptırılmaları konusunda özel bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Emniyet Müdürü Gök, bu konuda Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği'nin önerilerini dikkate alacaklarını ifade etti.

BELGESİZ VE KORSAN TAŞIMACILARLA MÜCADELE

Ziyarette konuşan Ege Bölgesi Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Menduh Sevinç de, Emniyet Müdürlüğünün kendilerine bu denli yakın durmasının ve dernek hedefleriyle, Emniyet Müdürlüğünün hedeflerinin örtüşmüş olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Evden eve nakliyecilik sektörü,ciddi derecede istihdam sağlayan, tüketicilerle birebir hergün muhatap olan, derneğimiz vasıtasıyla da disipline edilen, mesleki prensipleri oturtmaya çalışan büyük bir sektördür. Biz, taşımacılıkla ilgili belge zorunluluğuna uyan, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan üyelerimizin haklarını korumakla birlikte, sektörümüzde haksız rekabete yol açan, belgesiz, korsan taşımacılarla mücadele etmeye kararlıyız. Aynı kararlılığı emniyet müdürlüğümüzün de gösterecek olması bizler için oldukça sevindiricidir" diye konuştu.

Ege Bölgesi Evden Eve Naklyeciler Derneği Genel Sekreteri Hasan Aşkın da, kendi tespitlerine ve Ulaştırma Bakanlığı'nın verilerine göre, İzmir'de 73 tane belgeli, evden eve nakliyecilikle uğraşan firma olduğunu ifade ederek, "Ancak, korsan taşımacılarla birlikte bu sayının 200'ü geçtiğini düşünüyoruz. Belgesiz taşımacılar sektörümüzde haksız rekabete yol açıyor. Bu firmalarla mücadelede dernek olarak üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Ünal Ahmet Akın İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title