Haberler

Evlilik Hazırlık Fuarı'nda Tarihe Tanıklık Etmiş Gelinlikler

Abone Ol

İstanbul'da kapılarını açan “Evlilik Hazırlık Fuarı”, tarihe tanıklık etmiş gelinlikleriyle dikkat çekiyor.

İstanbul'da kapılarını açan "Evlilik Hazırlık Fuarı", tarihe tanıklık etmiş gelinlikleriyle dikkat çekiyor. 1930'lu yıllardan kalma gelinliklerin sergilendiği fuarda, Atatürk'ün silah arkadaşının eşinin giydiği gelinlik de var.

Evlilik için gün sayan çiftlerin her yıl uğrak yeri haline gelen Evlilik Hazırlık Fuarı, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Fuarı'nda açıldı. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen fuarda farklı bir tema uygulanarak 1930'lu yıllardan günümüze kadar moda haline gelmiş gelinlik modelleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kapılarını 12. kez evlenmeye hazırlanan çiftlere açan Evlilik Hazırlık Fuarı'nda; nikah şekeri, gelinlik, damatlık, dekorasyon, mekan, fotoğraf ve gelin makyajı ile ilgili stantların yanı sıra tarihe tanıklık etmiş gelinlikler de yer alıyor.

1930'lu yıllardan başlayarak gelinliklerin tarihinin yansıtıldığı fuarda, Atatürk'ün silah arkadaşının eşi Huriye Asal'ın giydiği gelinlik de yer alıyor. Sergilenen gelinliklerin tarihi yansıttıklarını ve her gelinliğin farklı bir aşk hikayesi olduğunu söyleyen modacı Ceyda Seçkin, "Burada 30'lu yıllardan başlayarak gelinliklerin tarihini yansıtmaya çalıştık. Burada Atatürk'ün silah arkadaşının eşinin 1936 yılında giydiği gelinlikte bulunuyor. Her gelinlik ayrı bir tarih, ayrı bir aşk yaşamış. Fuarda 60'lı, 70'li, 80'li yıllara ait gelinlikler bulunuyor. Kiminin içinde hüzün var, kimi evlenememiş, kimi çok mutlu evlilik yapmış. Her biri hem tarihten önemli özellikler taşıyor hem de ayrı ayrı aşk hikayelerini anlatıyor" ifadelerini kullandı.

2014 yılının gelinlik modasında geçen yıla nazaran daha az kabarık modellerin tercih edildiğini söyleyen modacı Esin Arıcan ise, "Bu yıl yarı balık, az balık gelinlik modeller tercih ediliyor. Dantel detayı kullanılıyor gelinlikler. Diğer yıllardan farklı olarak kollarda yakalarda tül ve aksesuarların kullanıldığı 2014 çizgisinde yapılan modeller ön planda" şeklinde konuştu.

Düğünlerin hep gelinin rüyası olarak göründüğünü ve kendilerinin bunu yıkıp, 'Düğünlerde damatlar da var' demek için fuarda yer aldıklarını söyleyen modacı Mustafa Yiğit, "Düğünler hep gelinin rüyası gibi görünürdü. Biz bunu yıkıp, 'Biz de varız, damatlar da var' dedik. Düğünlerin damatların da rüyası olması gerektiğini düşünerek onlara özel tasarımlar yapıyoruz. Fuara talep üzerine geldik. Burada damatlık tasarımcısı olarak sadece biz varız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title