Haberler

Fazıl Say Strasbourg'da Konser Verecek

Abone Ol

Fazıl Say, Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan 'Palais des Congres' konser salonunda 7 yıl sonra yeniden konser verecek.

Fazıl Say, Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan 'Palais des Congres' konser salonunda 7 yıl sonra yeniden konser verecek.

Say, 10 - 11 Mayıs gecesi sevenleri ile buluşacak.

Say, konser öncesi prova yaptı. Say, konserde kendisine eşlik edecek olan Strasbourg Filarmoni Orkestrası ile provasını yaptı.

Fazıl Say, Shostakovich'in 'Re minor Prelud' ve Füg Nr: 24, Çekoslovak besteci Saint-Saens piyano konçertosuyla, sol minör Op.22 eserlerini yorumlayacak.

Virtüöz Say'a Strasbourg Filarmoni Orkestrası ve şefi Marco Leytonja eşlik edecek.

Fazıl Say, yeniden Strasbourg'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Strasbourg Avrupa kuruluşların merkezi olmasıyla beraber güzel tarihi bir kent. Burada olmak beni mutlu ediyor" dedi.

Say, Strasbourg konserinin ardından Zürih, Moskova ve Japonya'da konserlerinden sonra 23 Haziran İstanbul Müzik Festivali kapsamında 10 bölümlük Mezopotamya senfoni eserlerini yorumlayacak. İki günlük Strasbourg konserinde Fazıl Say'ı dinlemek için iki bin kişilik salonda tüm biletler haftalar öncesinde satıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saint Saens Fazıl Say Politika Güncel Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title