Haberler

Fazla Kilolarını Verip, Evlendikten 14 Yıl Sonra Anne Oldu

Abone Ol

İzmir'de, çocuk sahibi olabilmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran 31 yaşındaki Hayriye Tank, doktorunun önerisiyle başladığı diyet ve spor sayesinde fazla kilolarını vererek hamile kaldı.

İzmir'de, çocuk sahibi olabilmek için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran 31 yaşındaki Hayriye Tank, doktorunun önerisiyle başladığı diyet ve spor sayesinde fazla kilolarını vererek hamile kaldı. Sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Tank, "Çok mutluyum, bana hayatımın sürprizi oldu" dedi.

İzmir'de oturan Hayriye Tank ve Ali Sönmez Tank çifti 2001 yılında dünya evine girdi. Bir yıl boyunca bebekleri olmayan çift, kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurdu. Hormon tedavisi başlanan Hayriye Tank tedaviye yanıt vermeyince doktoru kilo vermesini önerdi. Tank, tedaviyi bırakarak spora başlayınca kilo vererek hamile kaldı. Ancak verdiği kilolar yeterli olmayan Tank fazla kilolarına bağlı olarak kan şekeri yükselince bebeğini düşürdü.

Tekrar hamile kalamayan Tank, tüp bebek için bu kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvurdu. İki kez yapılan 'Aşılama' tedavisi ardından hamile kalan Tank 2 aylıkken tekrar bebeğini düşürdü. Anne olma mücadelesinden vazgeçmeyen Hayriye Tank'a daha sonra 3 kez daha tüp bebek uygulaması yapıldı. Tüp bebek tedavisinden sonuç alamayınca, tüm tedavileri bırakıp diyetisyen kontrolünde spora ve diyete başladı.15 kilo vererek 90 kilodan 75 kiloya düşen Tank, anne olma hayallerine veda edecekken hamile kaldığını öğrendi. Kısa süre önce sezaryenle doğum yaparak 3.5 kilo ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Evlendikten 14 yıl sonra baba olan Ali Sönmez Tank, "Artık yaşama amacımız var. Başta doktorumuz olmak üzere tedavi sürecinde emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz" dedi. Anne olan Hayriye Tank da "Çok mutluyum, bana hayatımın sürprizi oldu" diye konuştu.

Bu süreçte Hayriye Tank'ın takibini yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Deniz Öztekin, şöyle dedi:

"Hastamızın fazla kilolarından dolayı hamilelik sürecinde kan şekeri yükseliyordu bu da düşüğe neden oluyordu. Bizim kontrolümüz altında diyet ve sporla kilo veren hastamıza gebelik döneminde de insülin tedavisi uyguladık. Sorunsuz bir hamilelik geçiren hastamız, 14 yıllık bekleyiş ardından bebeğini kucağına aldı." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Sönmez Tepecik İzmir Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title