Haberler

Eşinin emaneti olan Down Sendromlu kayınbiraderine 20 senedir bakıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Amasya'da yaşayan 68 yaşındaki Fedai Aktaş, vefat eden eşinin down sendromlu kardeşi Adem Karaoğlu'na 20 yıldır özenle bakıyor. Kayınbiraderine seve seve baktığını ve onu çocuklarından ayırmadığını belirten Aktaş, "Onu incitmedim, Allah da onu incitmesin. Ölene kadar onun yanındayım," ifadesini kullandı.

Fedai ve Ayten Aktaş çifti, 24 yıl önce Ayten Aktaş'ın kardeşi down sendromlu Adem Karaoğlu'nu yanlarına alarak, 3 çocuklarıyla birlikte bakmaya başladı. Ayten Aktaş'ın 4 yıl sonra geçirdiği rahatsızlık sonrası vefat etmesi üzerine Fedai Aktaş, çocuklarının yanı sıra kayınbiraderiyle de ilgilendi. Kayınbiraderini bir an olsun yalnız bırakmayan ve bütün ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen Aktaş, çocuklarının evlenip ayrılmasının ardından son yıllarda Karaoğlu ile yalnız yaşıyor.

Eşinin emaneti olan Down Sendromlu kayınbiraderine 20 senedir bakıyor

"SABAH TEMİZLİĞİNİ YAPIP YEMEĞİNİ YEDİRİYORUM"

Aktaş, AA muhabirine, kayınbiraderine seve seve baktığını ve onu çocuklarından ayırmadığını söyledi. Adem'in sürekli kendisiyle kaldığını belirten Aktaş, "Sabah temizliğini yapıyorum, yemeğini yediriyorum, beraber dışarı çıkıyoruz, televizyon seyrediyoruz," ifadelerini kullandı.

Eşinin emaneti olan Down Sendromlu kayınbiraderine 20 senedir bakıyor

"ÖLENE KADAR ONUN YANINDAYIM"

Kayınbiraderini bir an olsun yalnız bırakmadığını, hiçbir sosyal yaşantısı bulunmamasına rağmen bundan şikayetçi olmadığını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Rahmetli hanımımın kardeşi. 20 senedir yanımda. İncitmedim, incinmedim. Elimden geldiği kadarıyla bakmaya çalıştım. Hanıma Allah'tan rahmet diliyorum, ondan emanet bize. O sanki benim kardeşim ya da oğlum, nasıl kabul ederseler. Ben onu canıgönülden seviyorum, evlatlarımdan ayırt etmiyorum." Fedai Aktaş, 20 senedir kayınbiraderinin yanında olduğuna dikkat çekerek, "Ben ne yiyorsam o da onu yiyor. Ben ne giyiyorsam o da onu giyiyor. Onu incitmedim, Allah da onu incitmesin. Ölene kadar onun yanındayım," ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yerel Haberler Güncel amasya Kadın Yaşam Yerel Haberler Kadın Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

Umut Yılmaz:

Diğer tarafta sana ödül olarak gelsin. Aslansın abim içimizi ısıttın.

Yanıtla1386
3.DünyaSavaşı:

Adamsın..

Yanıtla1348
KARAN KARAHAN:

Allah ellerinizi bollaştırsın mekânlarınızı cennet eylesin.

Yanıtla3297
Tekin Serdar Kaya Oglu:

Dünya bu insanlar sayesinde dönüyor.. Helal olsun sana ..

Yanıtla1286
reel adam:

İşte görmek istediğimiz haberler tamda böyle. Menfaat için değil Allah rızası için. Helal sana be dayı Allah hayrını kabul etsin.

Yanıtla2258
Ö AKGÜN:

senin gibilerinin sayısı artsın. sen ne güzel bi adamsın dayı

Yanıtla0218
Emrullah Soysal:

Allah sana güç kuvvet versin amca.Adem’e de sağlık sıhhat şifa versin

Yanıtla0155
Cüneyt Özbay:

sen iyi kalpli çok harika bı insansın senden az kaldı biliyorsun dehilmi insan çocuğunu kendi pisliklerini örtmek için öldür biliyo bu hayatta Allah bilir ama cennetlik insansın ??benim inancıma gore

Yanıtla0152
CAN Işık:

İşte cennetlik adam

Yanıtla0143
Yetgin Kök:

yüce Rabbimiz senden razı olsun güzel insan

Yanıtla1137
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title