Haberler

Fenerbahçe Final Serisine Galibiyetle Başladı

Abone Ol

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi Final Mücadelesinde Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu'nda Oynanan Karşılaşmada Galatasaray'ı 57-51'lik Skorla Mağlup Ederek Seride Durumu 1-0'a Getirdi.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi final mücadelesinde Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ı 57-51'lik skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi.

Tamika Catchings'in basketiyle karşılaşmaya başlayan ve ilk dakikalarda oyunun temposunu düşük tutan Galatasaray, boyalı alanda Sophia Young'ın da sayılarıyla durumu 3-11 yaptı. Mola alan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı ve Penny Taylor'ın basketleriyle hücumdaki suskunluğunu üzerinden atmasına karşın ilk çeyreği 9-18 geride tamamladı.

İkinci periyotun da ilk hücumunda Tamika Catchings ile basket bulan Sarı Kırmızılılar, Yelena Leuchenka'nın da turnikesiyle farkı 11 sayıya çıkarttı (11-22). Ebony Hoffman'ın serbest atışlarıyla rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler, savunmadaki direncini arttırıp, Penny Taylor'ı da devreye sokunca skoru 25-29'a getirdi. Ancak Galatasaray, Sophia Young'ın pota altı tipiyle devre sonunda soyunma odasına 25-31 üstünlükle giden taraf oldu.

Sophia Young'ın ve Tammy Sutton-Brown'ın serbest atışlarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası karşılıklı basketlerle geçildi. Savunmadaki gayretli oyunuyla rakibini durdurmayı başaran ve Nevriye Yılmaz ile de boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe, Ebony Hoffman'ın pota altı tipiyle 28.dakikada 38-37 ile öne geçti. Periyotu Sarı Lacivertliler, Nevriye Yılmaz'ın serbest atışları sonrasında 41-39 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda tempoyu arttıran ve özellikle de Penny Taylor ile hücumları iyi kullanan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı'nın üç sayı isabetiyle farkı 11 sayıya çıkarttı (52-41). Sophia Young'ın turnikesiyle nefes alan Sarı Kırmızlılar, Tuğba Palazoğlu ve Tamika Catchings ikilisiyle farkı yeniden 4 sayıya indirdi (52-48). Mola alan ev sahibi takım karşısında Yelena Leuchanka ile üç sayılık basket bulan rakibi karşısında son bölümde kontrolü elinden bırakmayan Fenerbahçe, salondan da 57-51 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı -Kaan Büyükçil -Uğur Özen

FENERBAHÇE (57): Melike Bakırcıoğlu, Birsel Vardarlı 13 (8 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 11 (4 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (6 ribaund- 1 asist), Penny Taylor 9 (7 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton-Brown 5 (5 ribaund), Ebony Hoffman 11 (4 ribaund)

GALATASARAY (51): Tuğba Palazoğlu 11 (2 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit (2 ribaund- 2 asist), Bahar Çağlar (2 ribaund), Yelena Leuchanka 5 (3 ribaund), Yasemin Horasan 2 (4 ribaund- 2 asist), Kathryn Douglas (2 ribaund), Tamika Catchings 15 (5 ribaund- 4 asist), Sophia Young 18 (8 ribaund- 1 asist), Esra Şencebe

1.PERİYOT: 9 -18

2.PERİYOT: 16-13

3.PERİYOT: 16- 8

4.PERİYOT: 16-12

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title