Haberler

Fethiye'de Çevre Kirliliği Sorununu Hükümlüler Çözecek

Abone Ol

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çevre kirliliği şikayetlerinin arttığı koy, plaj ve seyir teraslarının turizm sezonu boyunca temizlenmesi için denetimli serbestlikte kamu yararına ücretsiz çalışan hükümlüler görevlendirildi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çevre kirliliği şikayetlerinin arttığı koy, plaj ve seyir teraslarının turizm sezonu boyunca temizlenmesi için denetimli serbestlikte kamu yararına ücretsiz çalışan hükümlüler görevlendirildi.

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından başlatılan günübirlik çevre temizliği çalışmaları, ilçede çevre kirliliği şikayetlerinin artması üzerine genişletildi. Koy, plaj ve manzara seyir teraslarında yapılan temizlik çalışmalarının geçici ve kısa süreli fayda sağlaması üzerine turizm sezonunu kapsayan 1 Haziran- 30 Ekim tarihleri arasında devam edecek 'Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Projesi' başlatıldı. Buna göre, denetimli serbestlikte kamu yararına ücretsiz çalışan hükümlüler, çevre kirliliğinden şikayet edilen turistik bölgelerde sezon boyunca temizlik yapacak. Hafta içi her gün 3 ile 9 hükümlünün katılacağı temizlik çalışması 4 saat sürecek. Böylelikle yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun şikayetine neden olan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Projeye, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Fethiye Ziraat Odası, Fethiye Belediyesi Kaydem Plastik Geri Dönüşüm, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve AKUT Fethiye Ekibi destek veriyor.

İPLE İNİŞ İSTASYONU KURULDU

Proje kapsamında, yaklaşık bir haftadır yürütülen temizlik çalışmalarında Karagözler Mahallesi Koylar Yolu Mevkii'ndeki seyir teraslarının bulunduğu sarp yamaçlarda biriken çöp yığınları temizlenemedi. Yardım çağrısı üzerine harekete geçen AKUT Fethiye Ekibi bölgeye gelerek iple iniş istasyonu kurdu. İpe bağlanan AKUT gönüllüleri ve hükümlüler, yamacın sarp bölümüne inerek çöpleri poşetlere doldurdu. 4 saat süren temizlik çalışmaları sırasında bir kısmı geri dönüşüme gönderilmek üzere 2 kamyonet dolusu çöp toplandı.

'ÇEVRE TEMİZLİĞİ İBADET, KİRLETMEK GÜNAHTIR'

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da bölgeye gelerek çalışmaları denetledi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün çevresel anlamda güzel projelere imza attığını belirten Kaymakam Çalık, projenin uzun ömürlü ve kalıcı olacağını söyledi. Çevre temizliğinin ibadet, çevreyi kirletmenin ise günah olarak kabul edilmesi gerektiğini anlatan Kaymakam Çalık, "Proje Fethiye'deki yol kenarları ve kıyıların temizlenmesi için hazırlandı. Toplumun oluşturduğu bu kirliliği bir diğer anlamıyla günahı, denetimli serbestlikteki hükümlüler temizleyecek. Böylece onlar da topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmiş olacak" dedi.

Büyük orman yangınlarının küçük cam kırıklarının mercek etkisi yapması sonucu çıktığını vurgulayan Kaymakam Çalık, "Yangınlarda milyonlarca canlı yanarak telef oluyor. Canlıların ölmesi gelecekteki yaşamın olumsuz etkilenmesi demektir. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir ortam bırakmak istiyorsak çevremizi kirletmeyelim" diye konuştu.

'TOPLUMDA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San da "Ziraat Odası ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde protokoller imzaladık. Bakanlığımızdan gerekli izinleri aldık. 1 Haziran- 30 Ekim tarihleri arasında tüm koylarımızı, Fethiye'nin çevresinde toplu kullanılan alanları temizlemek için günlük 4 saat, hükümlülerimiz tarafından koylarımız temizlenecek. Çevreyi temiz tutmaya çalışacağız. En önemlisi toplumumuzda çevre bilinci oluşturmaya çalışacağız" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Ekrem Çalık Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title