Fethiye Esnafından Su Zammına Tepki
Fethiye esnafından su zammına tepkiMuğla'nın Fethiye İlçesi'nde yapılan su zammına tepki gösteren esnaflar, fiyatların düşürülmesi için imza kampanyası başlattı.
Fethiye esnafından su zammına tepki
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yapılan su zammına tepki gösteren esnaflar, fiyatların düşürülmesi için imza kampanyası başlattı.
Fethiye'de 2013 yılına kadar Fethiye Belediyesi tarafından yürütülen su ve kanalizasyon hizmetleri Muğla'nın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. 2013 yılında meskenlere tonu 1 lira 40 kuruştan satılan suyun, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 423 zam yapılarak 4 lira 36 kuruştan satılmasına karar verildi. Fethiye'de su fiyatlarına tepki gösteren esnaflar harekete geçti. İlçede sigortacılık yapan Özgür Karabulut, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nin önüne yerleştirilen stantta, yüksek su fiyatlarına karşı imza kampanyası başlattı. İlk imzayı DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın attığı kampanyaya kısa sürede yoğun katılım oldu. Toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderileceği kaydedildi. Özgür Karabulut, eve giderken stadyumun oradaki çeşmelerden su doldurup evlerine götürdüklerini söyleyerek "İnsanların görüşü ne olursa olsun bu kampanyaya katkıda bulunmalarını istiyorum. Özellikle sivil toplum örgütlerinin sesimizi duyurmalarını istiyorum. Partilere seçtiğimiz insanların ya da belediye başkanlarının bu protestoda yer alarak bize destek olmalarını istiyorum. Su faturası vatandaşa olmuş 5 TL, esnafa olmuş 7TL? Bizler 3 bin 500 TL personel gideri öderken 450 TL su faturası, 300 TL elektrik faturası ödüyoruz. Bu olacak şey değil! Bu dur denilecek bir soygun. Buna 'dur' demeliyiz" diye konuştu.
BAŞKANDAN ESNAFA DESTEK
DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, suyun en doğal ve tabi bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak "Biz fazla değil, 2013 yılına kadar bir ton suyu, 1 lira 3 kuruşa mal ediyorduk. Meskenlere bu suyu 1 lira 40 kuruştan, işyerlerine 1 lira 80 kuruştan, şantiyelere 1 lira 70 kuruştan, resmi kurumlara ise 1 liradan satıyorduk. Fethiye'de bazı köylerimizin lokal olarak içme suyu hatlarının yenilenmesi veya ilavesi dışında 30 aydır hiçbir alt yapı hizmeti yapılmamasına rağmen, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Fethiye'de suyu meskenlere 4 lira 36 kuruş, işyerlerine 7 lira 78 kuruş, şantiyelere 7 lira 56 kuruş, resmi kurumlara ise 6 lira 92 kuruştan satarsanız, bir başka ifadeyle meskenlere yüzde 423, iş yerlerine yüzde 755, şantiyelere yüzde 734, resmi kurumlara yüzde 672 zam yaparsanız, tepki de olur, muhalefet de olur" diye konuştu.