Haberler

FETÖ, Tasfiye Edeceğini 'FETÖ'cü Diye Fişlemiş

Güncelleme:
Abone Ol

FETÖ'nün TÜBİTAK'ta, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir hileyle, örgütle ilgisi olmayanları 'Fetullahçı olabilir' diye fişlediği ortaya çıktı. Örgüt önünü kesmek istediklerini bu yolla kurumdan tasfiye etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) stratejik kurumlara nasıl sızdığına yönelik ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçen hafta görülen devlet zirvesinin dinlendiği kriptolu telefonlarla ilgili davada ortaya çıkanlar, örgütün şeytanın bile aklına gelemeyecek komplolar düzenlediğini gösterdi. FETÖ'nün davanın son bilirkişi raporunda da ortaya çıkan sahte kriptolu telefonları üretmeden önce, TÜBİTAK'a bağlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nde (UEKAE) tasfiyeye giriştiği belirlendi.

BİN 500 KURUM ÇALIŞANINI FİŞLEMİŞLER

Tüm sanıkları geçen Ocak'ta beraat eden 'akeri casusluk davası' kumpasında yer alan belgelere göre, FETÖ, bin 500 kurum çalışanını " Ak Parti'li", MHP'li, "Cemaate yakın, kazanılabilir" diyerek fişledi. Örgütle ilgisi olmayanlar için bile "Fetullahçı olabilir" notu düşüldü.

EMEKLİ ALBAYA KOMPLO

Örgüt, fişlemeyi 2010 yılında kumpas kurduğu emekli Albay İbrahim Sezer'e mal etti. Sezer, askeri casusluk davasına dahil edildi. "Prj-Sav-San/2007-2009-projeleri.xls." isimli fişleme listesini kendileri düzenleyen FETÖ üyeleri, belgeye gerçeklik katmak için kendilerine engel çıkaracak kişilerin isminin karşısına da "Gizli Fettullahçı olabilir, araştırılsın" notunu yazdı.

"PASİF FETULLAHÇI"

Fişlemede, TÜBİTAK'ta o dönem çalışan bazı kıdemli uzman mühendislerin karşısına, "Pasif Fetullahçı olabilir, Fetullahçı olabilir, araştırılsın, söz dinler, yükselmek istiyor değerlendirilsin" şeklinde ifadeler kullanıldığı görüldü.

Karşısında "Fetullahçı" yazanlar dahil fişlenen isimler, Balyoz gibi kumpas davaları öncesinde TÜBİTAK'tan tasfiye edilirken, yerlerine FETÖ'cüler atandı. Böylece sahte bilirkişi raporları için zemin hazırlandı.



FİRARİ SAVCI ROL OYNADI

FETÖ'nün kumpasıyla 2010 yılında İstanbul'da 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan askeri casusluk ve şantaj davasında 56 sanık yargılanıyordu. Tasfiyeye yönelik fişleme listesi de dava dosyası içerisinde delil olarak yer alıyordu.

Kumpas iddianamesini de şu anda firari olan dönemin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen hazırlamıştı. Hem casusluk hem de fişlemelere ilişkin açılan davanın kumpas olduğu ortaya çıktıktan sonra 16'sı tutuklu 56 sanıklı davanın yeniden görüldüğü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 29 Ocak 2016 günü beraat etmişti.

(Kaynak: Karar)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İbrahim Sezer AK Parti AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title