Haberler

Filiz Kaya: Halepçe Yüreğimizin Yarasıdır

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Filiz Kaya, Halepçe katliamının yüreklerinde bir yara olduğunu söyledi.

Saddam rejimi tarafından gerçekleştirilen Enfal Harekatı ve Halepçe Katliamı'nın 27. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Filiz Kaya, katliamda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.


Katliamın insanlık adına kara bir leke olarak tarihe geçtiğini anlatan Aday adayı Kaya, mesajında şunları söyledi:

"16 Mart 1988 günü insanlık adına kara bir gündü ve tarihe de kara leke olarak geçti. Çünkü dünyanın gözü önünde Halepçe kimyasal silahlarla yok edildi. Binlerce insan yaşamını yitirdi. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi katledilirken, binlercesi de yaralanmıştır. Allah onların yanında olsun. Allah rahmet eylesin. Ve şunu da belirtmek istiyorum ki Halepçe katliamı sürekli yüreğimizin yarası olmuştur. Ben eminim ki bu yara 'ben insanım' diyen dil, din, ırk, renk farkı gözetmeyen herkesin ortak yarasıdır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

amede:

WAy Way Way bu milletvekile. içimi yaktı. seçim az kaldı. ne de olsa. şimdi duygu sömürüsü dönemi. asıl dertleri kapacakları koltuklarda. okuz ölürse ortaklık biter mi. . . . acaba

Yanıtla01
salihmobilWeb@haberler.com:

Halepçeyi unutmamak ve utmamanız çok iyi.. Bu AKP Düşüncesine ait aklı başında her bireyn işidr. Tebrkedrm

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title