Haberler

Fırat Üniversitesi, Milli Piyango İdaresi'nden Destek İstedi

Abone Ol

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Öğrenci Sosyal Destek Merkezinin Yapımı İçin Milli Piyango İdaresi'nden Yardım Talebinde Bulundu.

ELAZIĞ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, öğrenci sosyal destek merkezinin yapımı için Milli Piyango İdaresi'nden yardım talebinde bulundu. Milli Piyango İdaresi'nin her yıl bir çok üniversiteye benzeri desteklerde bulunduğunu belirten Bingöl, 1 milyon TL'ye mal olacak proje için 10 bin imza toplandığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu MüdürlüğüÆnde düzenlenen basın toplantısında projelerini anlatan Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversiteleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğrenci sayısının her dönem arttığına değinen Prof. Dr. Bingöl, "Öğrencilerimizin spor yapmasına yönelik veya sosyal alanlara daha çok yönelmeleri için tesislere ihtiyaç vardır. Bu nedenle de Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu MüdürlüğüÆnün öncülüğünde ve onların destekleriyle başlatılan Milli PiyangoÆnun öğrencilere yönelik yapmış olduğu çeşitli hizmetler var. Bu hizmetlerden biz de nasıl yararlanırız diye bir proje başlatıyor, bu projenin adı da Fırat Üniversitesi Öğrenci Sosyal Destek Merkezi. Bu merkezimiz kurulduğu takdirde yaklaşık olarak 1 milyon TL maddi kaynağa ihtiyacı olacak. Bu merkez kurulduğu takdirde başta öğrencilerimiz birbirleriyle sosyal anlamda daha çok kaynaşacak, daha fazla öğrencimiz spor yapacak ve üniversitede spor yapan öğrenci sayısının artmasıyla Elazığlıların da beklediği bir şey ElazığsporÆa çok büyük destek olacaktır" dedi.

Prof.Dr. Bingöl, öğrencilerin topladığı 10 bin imzayı toplantıda bulunan PTT Başmüdür Adnan Sert'e teslim etti. Bingöl, bakanlıktan da bu konuya destek olmalarını isteyeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title