Haberler

HDP'li Gülser Yıldırım, Yargılandığı Davadan Tahliye Edildi

Güncelleme:
Abone Ol

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, için tutuklu olduğu davadan tahliye kararı verildi. Yıldırım'ın başka bir davadan tutukluluğunun devamına karar verildi.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunduğu dosyadan tahliye edildi. Yıldırım'ın bir başka davadan tutukluluğunun devamına karar verildi.

DURUŞMAYA SEGBİS İLE KATILDI

Bir yılla yakındır tutuklu bulunan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın tutuklu bulunduğu dosyadan 5'nci duruşması görüldü. Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin HDP ve DBP İl Örgütü katıldı. Gülser duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme Gülser'in tutuklu bulunduğu süre zarfını da göz önünde bulundurarak tahliye edilmesine karar verdi. "Silahlı terör örgütü yönetme ve propaganda" suçundan tahliye edilen Gülser'in "Örgüt üyeliği" yaptığı iddiasıyla açılan dosyası ayrıştırıldığı için tutuklu yargılanmaya devam edecek. Öte yandan Gülser Yıldırım'ın AYM'ye yaptığı bireysel başvuruyu Genel Kurul gündemine almıştı. Görüşme 16 Kasım'a gerçekleşecek ardından AYM başvuruya ilişkin kararını açıklayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Gülser Yıldırım Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Canım türkiyemMobil-IOS:

Tahliye edildiğne üzüldülm,

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title