Haberler

MİT TIR'ları Davasında Savcı 'Davalar Birleşsin' Dedi, Mahkeme Reddetti

Güncelleme:
Abone Ol

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi, mahkeme talebi reddetti.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Savcının "birleştirme" talebi mahkeme tarafından reddedildi.

DURUŞMA KAPALI GÖRÜLDÜ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile avukatları katıldı. Kapalı yapılmasına karar verilen duruşmada Dündar ve Gül'ün eşleri de yer aldı.


DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELDİLER

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar'a destek vermek için adliyeye geldi.

SAVCI, DAVALARIN BİRLEŞMESİNİ İSTEDİ

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi.

MAHKEME REDDETTİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları da davaların birleştirilmemesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, savcının "birleştirme" talebini reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Can Dündar - Erdem Gül duruşmasında savcı Evliya Çalışkan'a mütalaasını hazırlaması için süre verildi. Duruşma 6 Mayıs'a ertelendi.

"PLAN ÇÖKTÜ"

Can Dündar ve Erdem Gül duruşma sonrası açıklama yaptı. Can Dündar bugünkü karardan çok mutlu olduğunu belirterek "plan çöktü, beraate bir adım daha yaklaştık" dedi.


CAN DÜNDAR: BİR ZAFER DAHA!

Savcı, "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Can Dündar ise attığı tweet'te bu talebin kabul edilmediğini söyledi. 'Bir zafer daha' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Dündar Yargıtay Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (202)

GÖKTÜRKLER:

ALLAH ICIN BU HAINLERE INANMAYIN BU GAZETECILIK DEGIL DIR BU DÜBEDÜZ HAINLIKTIR HAINLIKKKBÖYLE DEVLET SIRLARI HANGI ÜLKEDE VERILIR AMA. AMAAA . KOYUN OLUNCA INSANNNN BEYGIR OLUNCA INSANN. SEMER TAKAN COK OLUR . . BIRDE RESMINE BAKIN YÜKARDA. SANKI ISTIKLAL MADALYASI ALMIS GIBI ELINI KALDIRIYOR, AH O ELI BEN BIRSEY YAPARDIM AMMAAA. BUNU BILIN HAINLER . . TÜRK MILLETI APTAL DEGIL HAIN DEGIL DIR BUNUN HESABINI BU GIBI HAINLERDEN SORACAKTIR . YASASIN ERDOGAN VE DAVUTOGLU YASASIN AKP

Yanıtla1734
sami:

ensar davasına da aynı tepkiyi verdin mi. yoksa o konu seni ilgilendirmiyor mu.

52
GÖKTÜRKLER:

SAMI BIRAK ALLAH ICIN BREE INSAN ENSAR MENSAR . DEVLET BU DEVLET HERYERDE CIBAN VAR BU KADAR GERI KALMIS ÜLKEDE YESIRMEK ZAMAN ISTER GÖZÜNDEMI KÖR SENIN BASKASI GELICEKTE SANA BANA COCUKLARIMIZA DAHA IYI HAYATMI VERICEK SANIYORSUN INGILTERE NIN VE AMIERICANIN IRAKA VERDI GIBI. YADA BIZIM ESKI KOKUSMUS POLITIKACILARIN DEVLETI MILLETI BASKA ÜLKELERE PESKES CEKMESI GIB . YAVRUM , , , KALKMAK ZAMAN ALICAK BIR KERE ESKI KOKUSMUS ANAYASAN VAR ISTESENDE OLMUYOR BAZI SEY ALKDIR DIK DUR OLUR BREEE

13
Horasanli Türkmen:

GÖKÜRK ismi sana hic yakismamis, ARAPBOZUNTUSU koysan daha yakisirmis.

21
ay yildiz kizi:

BU KARARA BAKILIRSA BIZIM DIKTATÖR VE KACAK CETESI BU HAKIMI BASKI ALTINA KOYACAK BIR SEBEB BULAMAMIS. derdo derdo

Yanıtla1017
derdo derdo:

Vallahi derdo billahi derdo ne güzel söylemissin sagol ya bayildim

144
hasan:

demekki sen yanlıştasın

15
unutan koyunlara hatırlatma:

ERgenekon dediler 9 yıl masum askeri yargıladılar buna itiraz eden gazetecileride içeri attılar şimdi yanlış yapmışız paralel komplo kurmuş diyorlar , pkk ile masaya oturdular apo yu danışman yaptılar rusyada pkk ileri gelenlerine askerden şikayetiniz varmı diye soru sordular bunun hainlik olduğunu söyleyen gazetecilere siz darbecisiniz antidemokratsınız dediler bu örnekleri niye veriyorum akp nin sonradan görme siyasetçileri anca bukadar olurlar işte dündar doğruları yazdı yaptığı bu

Yanıtla1015
:

ZIRVALAMAK ICIN IYI CIRPINMISSIN

88
.........:

Tamam da kime anlatıyosun unutan değil uyuyan onlar kaç yıldır uykudalar kim açıklarını yakalarsa vatan haini ilan ediliyor birşeyler uyduruluyor sonrada bir sürü çileler çektirtiyorlar Vatan Türk lük demekse şuan başımızdaki zat Türklüğü kabul etmiyorsa kim vatan haini diye soracam ama uyuyan koyunlar nasıl duysun.

21
Tüm 202 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title