Haberler

Fnss, Yeni Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlarıyla Idef'15'te

Abone Ol

Fnss Savunma Sistemleri A.Ş. yeni tasarladığı ve ilk defa IDEF'15'de sergilediği zırhlı araçları IFV25 8x8 Taktik Tekerlekli Zırhlı ile KAPLAN-20 Yeni Nesil Zırhlı Paletli Muharebe araçları yerli ve yabancı askeri heyetler tarafından ilgi görüyor.

Fnss Savunma Sistemleri A.Ş. yeni tasarladığı ve ilk defa IDEF'15'de sergilediği zırhlı araçları IFV25 8x8 Taktik Tekerlekli Zırhlı ile KAPLAN-20 Yeni Nesil Zırhlı Paletli Muharebe araçları yerli ve yabancı askeri heyetler tarafından ilgi görüyor. Türkiye'nin savunma sanayii alanında Malezya ile yaptığı 559 milyon dolarlık ihracat sözleşmesine imza atan FNSS'nin Genel Müdürü Nail Kurt, hedeflerinin Orta ve Uzak Doğu'da daha fazla yer almak olduğunu söyledi.

RAHMİ KOÇ FNSS STANDINI GEZDİ

Türk Savunma Sanayii firması FNSS Savunma Sistemleri A.Ş, 12'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın (IDEF'15) en büyük stantlarından birinde ürünlerini sergiledi. FNSS; 6x6 KBRN aracını, SABER 25 mm Tek Kişilik Yeni Nesil Stabilize Kuleyi, Malezya Ordusu için tasarlanan ve üretilen, Türkiye'nin tek kalemdeki en büyük askeri ihracatı olan 8x8 Tekerlekli Zırhlı Muharebe aracını ilk defa sergiledi. İlk kez sergilenen araçların yanı sıra, PARS 8x8 Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı, PARS 6x6 KBRN Keşif Aracı, SAMUR Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü, KUNDUZ Amfibi Zırhlı Muharebe istihkam iş makinası, AKINCI 120 mm Paletli Havan Aracı ve Zırhlı Muharebe Aracı da IDEF'15 Fuarı boyunca ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Zırhı araçları, fuarı gezen özellikle yerli ve yabancı askeri temsilci ve heyetler ilgiyle inceledi. FNSS stantını gezen isimler arasında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da vardı. Yaklaşık 15 dakika stantı gezen Koç, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı ve diğer yöneticilerden yeni ürünler hakkında bilgi aldı.

"6X6 VE 8X8 ARAÇLARIMIZ DÜNYADA İNANILMAZ BİR SES GETİRDİ"

Fuarın kendileri açısından çok yoğun geçtiğini ifade eden FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, "Katılım anlamında çok başarılı bir fuar gerçekleşiyor. Bu fuar ile birlikte yeni lanse ettiğimiz ürünler var. Bunlardan Kaplan-20 paletli araç özgün ailemizin 20 ton ağırlığında olan sınıfının yeni bir aracı ve çok rahat bir şekilde piyadenin zırhlı araç ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Yüzebilme özelliğine sahip, ayrıca elektronik altyapı olarak Dünya'daki benzerlerinden ileri bir noktadayız. Araca atılan füzelere karşı aktif koruma sistemi var. Ayrıca PARS ailesinden özgün 6x6 ve 8x8 araçlarımız dünyada inanılmaz bir ses getirdi. Bunun yanında Türkiye'de silah taşıyıcı bir araç ihtiyacı var. Bu ihtiyaca uygun olarak geliştirdiğimiz 4x4 hafif PARS aracımızın bu fuarda ilk kez tanıtımı yapılıyor" dedi. PARS ve Kaplan ailesinin yeni ürünleri için Türkiye'nin yine ana pazarları olmaya devam edeceğini söyleyen Nail Kurt, "Bunun ötesinde Suudi Arabistan ve Malezya'ya yerleştik. Bu iki ülke bizim için 'home market' tanımının içine giriyor. Biz bu ülkelerin yanına yeni ülkeleri katmaya çalışıyoruz. Özellikle Ortadoğu'da böyle ülkeler var. Ayrıca Uzak Doğu'da yakın zamanda çok önemli işlere girişiyoruz. Malezya'daki işimiz büyük bir hızla devam ediyor" diye konuştu.

MALEZYA KARA KUVVETLERİ'NE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

FNSS Malezya Program Direktörü Ceyhun Süer, AV-8 IFV25 8x8 taktik tekerlekli zırhlı aracının Malezya Kara Kuvvetleri'ne hizmet vermeye başladığını ifade ederek, "2011 yılında Malezya ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde teknoloji transferi de dahil olacak şekilde teslim ediyoruz. Alt sistemleri buradan gönderiyoruz, montajı ve teslimat işlemleri Malezya'da yapılıyor. Bugüne kadar Türk Savunma Sanayii'nde tek kalemde gerçekleşen en büyük savunma ihracatı projesidir. Toplam 257 adet zırhlı araç teslim edilecek. Proje bedeli ise 559 milyon dolar. Şu ana kadar 17 aracı teslim ettik. Bir yandan seri üretimler devam ederken, tamamı 2018 yılına kadar teslim edilecek" dedi.

AV-8 IFV25 8x8 TAKTİK TEKERLEKLİ ZIRHLI ARACI

AV-8, Malezya Kara Kuvvetleri ihtiyaçları doğrultusunda 12 farklı tipte geliştirilen, Malezya'nın ilk özgün 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ailesi. IFV25 8x8 Taktik Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı, AV-8 ailesinin ilk konfigürasyonu olarak, Malezya Kara Kuvvetleri'ne hizmet vermeye başladı. AV8 IFV25, FNSS tarafından tasarlanan PARS çok maksatlı taktik tekerlekli zırhlı araç ailesi altyapısı kullanılarak FNSS ve DEFTECH mühendislerinin ortak çalışmaları sonucunda kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak büyük ölçüde yeniden tasarlanmış ve DRB-HICOM Defence Technologies Sdn Bhd (DEFTECH, Malezya) tesislerinde üretildi. Araç Malezya'da kapsamlı kullanıcı kalifikasyon testlerinden geçti.

IFV25 8x8 Taktik Tekerlekli Zırhlı Muharebe aracının bazı özellikleri

Azami yol hızı: 100 km/s

Suda yürüme hızı: 7.0 km/s

Azami meyil tırmanma: Yüzde 60

Azami yan meyil: Yüzde 30

Güç: 550 beygir

Mürettebat: 1 araç sürücüsü, 1 araç komutanı, 1 nişancı, 7 piyade

Vites kutusu: Tam otomatik, 6 ileri- 1 geri

Yönlendirme: Hidrolik destekli direksiyon

Silah sistemi: SHARPSHOOTER tek kişilik kule, Bushmaster 25 mm M242 Tam otomatik top, Çoklu veya tekli atış, Darbeli atış modları, Çift beslemeli mühimmat sistemi. Nişancı termal görüş sistemi

, KBRN Filtreleme sistemi,

Yangın bastırma sistemi, sis havanları, Kurtarma vinci

KAPLAN- 20 YENI NESIL ZIRHLI PALETLI MUHABERE ARACI

KAPLAN; muhabere ağırlığına bağlı olarak 22-25 Hp/ton güç ağırlık oranında, otomatik şanzımanlı, ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine sahip yeni nesil zırhlı muharebe aracı. Araç farklı alt sistemlerin entegre edilmesi suretiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan platform tasarımına sahip. Kaplan amfibi özelliğine sahip sınıfındaki az sayıdaki araçlardan biri. Araç, arkasında yer alan iki adet su itki sistemi sayesinde derin ve akıntılı sularda ön hazırlık gerektirmeden, nehir geçiş harekatına dahil olabilmekte. Suda nokta dönüşü yapabildiği gibi geri istikamete de hareket edebilmekte. Bununla birlikte kullanıcıya su kenarında hiçbir hazırlık yapmadan suya girebilme imkanı da veriyor.

KAPLAN- 20 Yeni Nesil Zırhlı Paletli Muhabere aracının bazı teknik özellikleri

Güç: 25 bg/ton

Transmisyon: Tam Otomatik

Mürettebat Kapasitesi: 3+6 veya 3+8 (Nişancı, sürücü, komutan)

Genişlik: 3,15 m (Aktif koruma hariç)

Azami yol hızı: 70 km/s

Yüzme: Amfibik

Azami yol: 650+km

Azami meyil tırmanma: Yüzde 60

Azami yan meyil: Yüzde 40

Ana silah: 30 mm otomatik topa sahip uzaktan komuta kule

Eş eksenli silah: 7.62 mm makineli tüfek

Atış kontrol sistemi: Bağımsız Panaromik Komutan Periskopu (Gece görüş, Gündüz görüş, Lazer mesafe ölçer, Atış kontrol) Stabilize Nişancı Periskopu (Gece görüş, Gündüz görüş, Lazer mesafe ölçer, Atış kontrol), Stabilize Elektrikli Kule görüş sistemi.

PARS 4X4 YENI TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARACI

Pars ürün ailesinin yeni üyesi Pars 4x4; ileri gözetleme, anti tank ve komuta kontrol gibi özel maksatlı görevleri yerine getirmek üzere tasarlanmış bir araç. Araç tüm operasyonel gereksinimlere cevap verecek şekilde kurgulanmış. Pars 4x4, 25-30 Hp/ton gücündeki araç 1.9m'lik düşük bir silueti ve amfibi özelliğe sahip. 5 kişilik mürettebatı bulunan araç hiçbir hazırlık gerektirmeden derin ve akıntılı suda operasyon yapabiliyor. Aracın sudaki arttırılmış manevra kabiliyeti ise, arkasında konumlandırılan iki adet su jeti ile sağlamakta. Araç, suda nokta (Pivot) dönüşü yapabilmekte ve aynı zamanda arzu edildiğinde suda geri istikamete doğru hareket edebilme kabiliyetine sahip. PARS 4X4'ün hareket kabiliyeti, merkezi lastik şişirme sistemi ile arttırılmış olup, lastik içi katı disk sistemi sayesinde "Patlak Gider" (Run Flat) özelliğine, 4x4 asfalta 120 km/h max hız ve 700 km menzile, Arazide 4x4 özelliğindeki araç otoyolda 4x2 pozisyonuna geçebilme özelliğine ve gevşek ve kaygan zeminde aks kilidi bulunan Pars 4x4 otomatik bir şanzımana sahip.

Pars 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı bazı teknik özellikleri

Güç Ağırlık Oranı: 25-30 Bg/ton

Mürettebat Kapasitesi: 5

Uzunluk: < 5 m

Genişlik: < 2,5

Yükseklik: < 1.9 m

Transmisyon: Tam otomatik

Servis: Tüm tekerleklerde hidrolik ve ABS'li

Azami yol hızı: 120/s

Suda yürüme hızı: 8 km/s

Azami yol menzili: 700+ km

Yaklaşma açısı: 54 derece

Azami meyil Tırmanma: Yüzde 70

Azami yan meyil: Yüzde 40

Dik engel aşma: 50 cm

Hendek aşma: 90 cm

Dönüş Yarıçapı: 7 m - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uzak Doğu Türkiye Malezya Fnss Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title