Haberler

Fransa'daki Saldırganlar Böyle Eğitildi

Güncelleme:
Abone Ol

Fransa'nın başkenti Paris'te bir markette gerçekleşen rehine eylemini gerçekleştiren saldırganların eğitim görüntüleri ortaya çıktı.

Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırı sonrası Yahudi inanışına uygun gıda ürünleri satan bir markette rehine eylemi yaşanmıştı. Amedy Coulibaly isimli saldırgan öldürülürken, rehin tuttuğu kişilerden dördü de ölü bulunmuştu.

EĞİTİM FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Coulibaly'nin Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen kişilerle bağlantısı ortaya çıkmıştı. Eylemi gerçekleştiren ikilinin eğitim kampında çektirdiği fotoğraflar Fransız basınında yer aldı.

İşte o fotoğraflar:




KADIN SALDIRGAN KAÇTI

Coulibaly'ye yardımcı olduğu öğrenilen kadın saldırgan Hayat Boumeddiene ise kaçmayı başardı. Fransız Le Monde gazetesi, El Kaide ile bağlantılı olduğu belirtilen iki saldırganın eğitim aldığı anları gösteren fotoğraflarını yayınladı.

4 REHİNE ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonda öldürülen Coulibaly, Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen ve polis tarafından yapılan operasyonla öldürülen "Kouachi kardeşler"i kurtarmak için eylemi gerçekleştirmişti. Yapılan operasyonda saldırganla beraber marketteki rehinelerin dördünün öldürüldüğü belirlenirken, kalan 15 rehine ise kurtarılmıştı. Ölenlerden ikisinin, operasyondan önce öldürüldüğü tahmin ediliyor. AFP'ye konuşan güvenlik kaynakları, yaralanan dört rehinenin durumunun da ağır olduğunu söyledi.

3 OLAYDA BİRBİRİYLE BAĞLANTILI

Polise göre Çarşamba günü Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı, kadın polisin öldürülmesi ve rehin alma olayları birbiriyle bağlantılı gerçekleşti.

AFP'ye göre Amedy Coulibaly'nin ismi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının zanlısı Şerif Kouachi ile birlikte 2010 yılındaki bir hapishane firarı soruşturmasında geçti.

İki ismin 1995'te Paris'teki bir metro istasyonunda 30 kişinin yaralanmasına neden olan Cezayirli Smain Ait Ali Belkacem'i hapishaneden kaçırmaya çalıştığı iddia edildi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amedy Coulibaly Charlie Hebdo Fransa Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

ASUTAY12:

İŞTE BUNLAR ALLAHIN GERÇEK ASKERLERİ

Yanıtla3813
ANGARALImobilWeb@haberler.com:

ULAN AMMA MAL VE OKUZ MILLETIMIZ VAR BIZIM YAHU. 2 MUSLUMAN KARDESI YAKALAMAK ICIN 90.000 FRANSIZ ASKERI, POLISI VE JANDARMASI SURU HALINDE BASI BOS DAVARLAR MISALI PESLERINE DUSTULER. BU 2 MUCAHID KARDESIMKANLARIN8N SON DAMLASINA KADAR ISLAMI MUDAFA EDEREK SAVASTILAR VE SONUNDADA ALLAHIN IZNIYLE SEHID EDILDILER. BIZIM ULKEMIZIN GEVURLARIDA FRANSIZ KAFIRININ YANINDA, KRALDAN DAHA COK KRALCI GECINIYOR. BIZIM ULKRMIZDEKI GEVURLARA SOYLUYORUM, ALLAH SIZLERI O GEBERIP GIDEN KARIKATUTCULERLE BERABER HASRETSIN. YASASIN ISLAM, GEBERSIN DINIMIZE SALDIRAN GEVURLARIN HEPSI.

Yanıtla2326
AYSU:

git önce insan gibi giyin be

Yanıtla2312
mamaduuMobil-ANDROID:

o karacarsafli bebegi gondersinler banada bir egitimde ben vereyim yavruya lazim olur ilerde

Yanıtla2213
Gerçek açıdan:

Müslümalara yönelik yapılacak büyük saldırılar öncesi malzeme algı oluşturma operasyonları hala devam ediyor desenize. Bütün bu planlı kurgusal ve akıcı algı oluşturma oyunları, sözde saldırganların konuşmamaları için öldürülmeleri, saldırganlar üzerine yapılan yüklemeler işin beyninde derin Fransacıların olduğunu gösterir.

Yanıtla623
reziller:

sultanahmette bomba patlatıp polisi öldüren pislik de bunlardan. . . İçimizdeki ışid cılar alkışlayın bunları hala. . .

Yanıtla722
adaletmobilWeb@haberler.com:

Kafirlere ölüm tsk ediyorum bu gençlere

Yanıtla1611
adanalı:

Müslümanlar cennete gidecekler diye dünyayı cehenneme çevirdiler

Yanıtla1314
bozo bozoglanMobil-ANDROID:

devamini bekliyoruz en kisa zamanda.

Yanıtla1313
RAMAZAN:

İLAN EDİYORUM : BEN LAİK MÜSLÜMANIM SİZLERLE AYNI DİNDEN DEĞİLİM, 7 YAŞINDAKİ KIZLA EVLENİLİR DİYENLERLE AYNI CAMİYE GİDEMEM , LAİK İSLAM CAMİLERİ YAPILMALI

Yanıtla1110
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title